Glutenfri banan/chokoladeboller
Lækre, sunde og ikke mindst nemme banan/chokoladeboller. De her boller er virkelig nemme og hurtige at bikse sammen, og de er skønne som et mellemmåltid når man begynder at hungrer efter noget sødt.
Jeg plejer at bruge dem som et mellemmåltid, når jeg er på farten, eller hvis jeg sidder der hjemme og bare får lyst til noget lækkert. Der er omtrent 96 kcal, 8g fiber, 3g fedt, 6g protein og 7g kulhydrater pr bolle, så det er jo heller ikke så slemt.
OPSKRIFT 6 stk.
Ingredienser
1 stk. banan
30g husk
40g mandel eller kokosfibermel eller havregryn
15g gær
1 stk. æg
50g æggehvider (eller 1 æg)
10g proteinpulver (kan undlades)
100g mælk
60g hytteost
20g mørk chokolade 70%
2 dl vand
Fremgangsmåde
- Rør gær ud i vand og mandelmælk.
- Blend hytteost, æg og æggehvider.
- Æggemassen tilføjes til skålen med gær, mælk og vand.
- Tilsæt den moste banan, det hakket chokolade, proteinpulver, Husk og melet.
- Det hele røres godt sammen og skal trække ca. 20 minutter.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Formes bollerne og bage dem i 15-18 minutter.
- Lad dem køle af på en rist.
har gæren en effekt selvom der ikke er gluten i ? 😀