Glutenfri banan/chokoladeboller

Glutenfri banan/chokoladeboller

img_5959

Lækre, sunde og ikke mindst nemme banan/chokoladeboller. De her boller er virkelig nemme og hurtige at bikse sammen, og de er skønne som et mellemmåltid når man begynder at hungrer efter noget sødt.

Jeg plejer at bruge dem som et mellemmåltid, når jeg er på farten, eller hvis jeg sidder der hjemme og bare får lyst til noget lækkert. Der er omtrent 96 kcal, 8g fiber, 3g fedt, 6g protein og 7g kulhydrater pr bolle, så det er jo heller ikke så slemt.

OPSKRIFT 6 stk.

Ingredienser

1 stk. banan

30g husk

40g mandel eller kokosfibermel eller havregryn

15g gær

1 stk. æg

50g æggehvider (eller 1 æg)

10g proteinpulver (kan undlades)

100g mælk

60g hytteost

20g mørk chokolade 70%

2 dl vand

 

Fremgangsmåde

  1. Rør gær ud i vand og mandelmælk.
  2. Blend hytteost, æg og æggehvider.
  3. Æggemassen tilføjes til skålen med gær, mælk og vand.
  4. Tilsæt den moste banan, det hakket chokolade, proteinpulver, Husk og melet.
  5. Det hele røres godt sammen og skal trække ca. 20 minutter.
  6. Tænd ovnen på 180 grader.
  7. Formes bollerne og bage dem i 15-18 minutter.
  8. Lad dem køle af på en rist.

2 kommentarer

  • anne sofie

    har gæren en effekt selvom der ikke er gluten i ? 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Ja lidt, men ikke det vilde. Men de hævede da lidt 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfri banan/chokoladeboller