Spinatwrap med pulled pork

Sesamristet laks med stegte nudler – nem og lækker hverdagsret

Det er egentlig alt for sjældent jeg spiser fisk. Jeg ved ikke helt hvorfor, det bliver bare aldrig rigtig til noget. Men man burde jo spise det noget oftere, for det smager faktisk ret godt, specielt denne ret som er lidt krydrede og anderledes.

Retten består af et par gode stykker laks, som jeg har vendt i ristet sesamfrø og efterfølgende stegt på en pande. Som tilbehør har jeg lavet stegte nudler med en aller hulens masse grøntsager, og faktisk ikke så mange nudler, men I kan sagtens tilføje flere nudler og færre grøntsager, hvis det er mere jer.

OPSKRIFT 3-4 pers.

Ingredienser

Laks

4 stykker laks

3-4 spsk. ristet sesamfrø

 

Stegte nudler

1 blok fuldkornsnudler (ca. 65g)

2 gulerødder

1 rødløg

3 forårsløg

1 peberfrugt

1 squash

100g spidskål

150g broccoli

8 svampe

3 fed hvidløg

2 spsk. soya

1 spsk. fiskesauce

2 spsk. østerssauce

Saften fra 1 lime

Et knivspids chili

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at snitte alle grøntsagerne. Skær løg i både, peberfrugt og gulerødder i strimler, svampe i skiver, fintsnit spidskål, hvidløg og forårsløg, skær broccoli i små buketter og lav nudler af squashen.
  2. Kom salt og peber på laksestykkerne og vend dem i sesamfrø – på nær lige på skindsiden – og kog nudlerne som anvist på pakken.
  3. Find 2 pander frem: En almindelig og en sauterpande (eller bare en pande med lidt kant).
  4. Start sauterpanden og steg svampene i 2-3 minutter til alt væden er væk. Læg dem til siden. Kom gulerødder, løg og peberfrugter på panden med lidt olie og lad det stege 2 minutter.
  5. Imens sætter I den anden pande over og tænder op for blusset. Kom lidt olie på panden og steg laksen med skinsiden nedad i 2 minutter. Giv dem 1 min på de 2 sider (så sesamfrøene bliver stegt) og giv dem tilsidst 1 lille minut på den sidste side.
  6. Mens laksen steger, gør I tilbehøret færdigt. Kom spidskål, forårsløg, hvidløg og broccoli på panden og lad det stege 2 minut. Tilføj de kogte nudler, squashnudler, de stegte svampe, fiskesauce, limesaft, østerssauce, soya og eventuelt lidt chili, rør det hele godt sammen og smag retten til.
  7. Tag laksen af panden, fjern skindet og steg den side af skindet, som har hængt fast på laksen, i 1 minut. Tag det af panden og det vil blive sprødt på et par sekunder.
  8. Server de stegte nudler med laksen og det sprøde skind og nyd.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spinatwrap med pulled pork