Broccoliboller

Hjemmelavet pommes frites – sprøde ovnbagte pommes uden friture

Jeg elsker kartofler! Nærmest alle former for kartoffel; mos, bagt, stegt osv. jeg synes bare det er en lækker grøntsag. De første par år af mit vægttab spiste jeg meget sjældent kartofler, da jeg havde fået ind i hovedet, at kartofler var farlige. Jeg er heldigvis blevet lidt klogere og ved de ikke er farlige, så jeg er begyndt at spise det i hverdagen igen.

OG pommes frites er bare noget af det lækreste, som man heldigvis sagtens kan lave på en lidt sundere måde.

POMMES FRITES UDEN FRITURE

Disse pommes frites er virkelig hurtige at lave og de smager tilmed meget bedre end de købefærdige pommes frites, som man kan få alle steder, ja også er de her altså en del sundere. Det er faktisk bare kartofler, som jeg har skåret i pommes-lignende stykker, vendt dem i olie og bagt dem i ovnen. Noget af det vigtigste er dog at vende dem ret ofte, så de bliver lækre sprøde og gyldne på alle sider.

OPSKRIFT 3-4 pers.

Ingredienser

1,5 kg kartofler

1 spsk. olie

En god sjat groft salt

 

Fremgangsmåde

  1. Skær kartoflerne i pommes størrelse og læg dem gerne i koldt vand 1 times tid. Dette er dog ikke nødvendigt, men har I tid og mulighed, så kan I gøre det.
  2. Tænd ovnen på 200 grader.
  3. Hæld vandet fra kartoflerne og tør dem med et viskestykke, sørg for at kartoflerne er helt tørre.
  4. Læg kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og hæld olie samt salt på kartoflerne og bland det godt sammen.
  5. Stil bradepanden i ovnen i ca. 1 time og sørg for at vende kartofler hvert 12-15 minut.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Broccoliboller