Chiagrød med vanilje – toppet med pære og karamel
Jeg er virkelig gået hen og er blevet rigtig glad for grød. Jeg synes det smager fantastisk og mætter utrolig godt. Grød kan laves i mange forskellige variationer og toppes med alverdens. Ofte laver jeg kakaogrød, men vaniljegrød smager altså også rigtig godt. Denne grød er lavet på en blanding af chiafrø og havregryn, hvilket jo altid er godt at starte dagen ud med, så maven har noget at arbejde med.
OPSKRIFT
Ingredienser
25g chiafrø
20g grovvalsede havregryn
200g mandelmælk
1 sjat vaniljepulver
Lidt flydende sødemiddel
Fremgangsmåde
- Aftenen før grøden skal spises gøres den klar.
- I en skål tilsættes alle ingredienserne og der røres godt rundt.
- Låges lægges på og grøden stilles på køl natten over.
- Om morgen tilføjes den ønsket topping.
I denne portion tilføjede jeg lidt pære i tern, lidt kokosflager samt en tsk. dulce de leche, hvilket ikke ligefrem er specielt sundt, men det smager fantastiske og en gang imellem er det ok – alt med måde. Men man kan sagtens toppe grøden med meget andet. Eksempelvis lidt friske bær bestående at hindbær og blåbær samt lidt hakket chokolade og mandler.
Ingen kommentarer endnu