Julepandekager

Andesteg

img_7924

Nu hvor det er 1. december og julen for alvor skal til at gå i gang, så er en lækker andesteg altså ikke til at kimse af. Jeg ved godt, at for de fleste mennesker hører andestegen sig først til den 24. december, men jeg elsker and og spiser det altså noget oftere end den ene gang om året.

Så hvis nogen af jer skulle have så meget lyst til andesteg, at I bare ikke kan vente til den 24. december, så kommer her en noget sundere version af andesteg med sauce, og tro mig, smagen er stadig fantastisk.

Opskrift

1 andesteg (minimum 3 kg)

1 pose svesker

10g majsstivelse

3 æbler

1 broccoli

1 kg kartofler

400g frisk rødkål

20g valnødder

1 appelsin

  1. Andestegen rengøres og gnides både udvendig og indvendig med salt og peber, fyldes med 2 æbler skåret i skiver samt svesker.
  2. Stegen lægges på en rist. Under risten lægges en bradepande fyldt med vand og indmad. Skulle der ikke være plads til alle æblerne og sveskerne i anden, kan de også hældes ned til vandet.
  3. Ovnen tændes på 140 grader og anden steges i 4 timer.
  4. Når anden er færdig, sigtes fonden fra indmad og den hældes i en gryde. Alt fedtet fjernes og fonden skal stå og simre i 10-15 minutter.
  5. Efterfølgende jævnes fonden med majsstivelse rørt op med vand eller mælk, og saucen smages til med salt og peber.
  6. En rødkålssalat laves: rødkålen snittes fint, 1 æble skæres i tern og det samme gøres appelsinen. Det hele hældes i et fad og valnødder strøs udover.
  7. Velbekomme og glædelig jul!

img_7875img_7931img_7932img_7937img_7938

Til anden hører sig jo normalt kartofler til, men de brunede kartofler er ikke lige mig, så i stedet plejer jeg at nøjes med hvide kartofler og broccoli (dog ikke juleaften) 🙂

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julepandekager