En typisk træningsuge

Marcipankugler med proteinella

IMG_2254

Julekonfekt skal der til i denne måned, men for at undgå at få alt for meget sukker og andet usundt, ja så kan det være en god ide at lave konfekten selv. På den måde kan man bedre kontrollere hvad der kommes i konfekten og dermed prøve at undgå lidt af det ‘farlige’.

Denne konfekt er faktisk noget jeg lavede til påske, det er sukkerfri marcipan med proteinella i midten, men tænker man bare kan forme dem til kugler, også servere dem til jul som julekonfekt. Jeg skal i hvert fald prøve det i løbet af december.

Opskrift

150g sukkerfri marcipan

50g proteinella

80g 70% mørk chokolade

Flydende sødemiddel

  1. Proteinella lægges i 6 små klatter på et stykke bagepapir og kommes efterfølgende i fryseren.
  2. Marcipanen smages til med lidt sødemiddel. Hvis man har lyst, kan man sagtens tilføje anden smag som eksempelvis appelsinsaft, vaniljepulver, kanel osv.
  3. Når proteinellaen har ligget på frost 20 minutters tid, tages de ud.
  4. Del marcipanen i 6 stykker. Flad dem ud og læg et stykke proteinella i hvert marcipan stykke, og form derefter marcipanen rundt om proteinellaen.
  5. 50g af den mørke chokolade smeltes over et vandbad, når den er smeltet, tages den af og den resterende chokolade tilføjes og blandes rundt.
  6. Når alt chokoladen er smeltet, vendes kuglerne i chokoladen og man kan eventuelt drysse kokos, frysetørret hindbær, hakket nødder eller hvad man ønsker, over kuglerne.
  7. Konfekten stilles på køl til chokoladen er stivnet.

IMG_9035IMG_9032IMG_9033IMG_9034IMG_9036IMG_9035IMG_9038  IMG_9040

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En typisk træningsuge