Wienerschnitzel - med brasede kartofler, broccoli, ærter og svampesauce

Bønne/kødboller i karrysauce

IMG_9201

Denne ret er blevet inspireret af en ret jeg så i fjernsynes for lidt tid siden. Kan dog ikke huske retten helt, så har udviklet den som jeg synes den skal være ?

Den smager skønt og den tog faktisk ikke meget mere end en halv times tid at brygge sammen.

Opskrift

400g hakket kyllingekød 5%

100g blandet bønner

2 håndfulde groveris

100g edemabønner

100g haricoverts

150g broccoli eller blomkål

150g broccoli

10 store svampe

2 forårsløg

1 tsk. gurkemeje

1 tsk. honning

1 dåse kokosmælk light

2 tsk. rød karrypasta

3 tomater

1 tsk. spidskommen

1 tsk. paprika

En sjat tørret chili samt kanel

Salt og peber

  1. 150g broccoli og svampe skæres i mindre stykker og steges på en pande i lidt olie.
  2. De blandet bønner blendes godt igennem og kødet tilsættes.
  3. Salt, peber, spidskommen, kanel, paprika og tørret chili tilføjes ligeså og det hele blendes godt igennem.
  4. Form kødet til små kødboller, tag grøntsagerne af panden og steg kødbollerne på samme pande, sørg for at kødbollerne steges på alle sider.
  5. De resterende 150g broccoli og/eller blomkål blendes eller snittes meget fint.
  6. De løse ris koges i eksempelvis en sauterpande med lidt salt. Efter 8-9 minutter tilsættes haricoverts og efter yderligere 5 min tilsættes edamame bønnerne og den fintsnittet blomkål eller broccoli, som skal have et par minutter med risene.
  7. I en blender tilsættes kokosmælk, tomater, forårsløg, karrypasta, chili, honning, gurkemeje samt salt og peber. Det hele blendes godt sammen og hældes over kødbollerne, hvor også broccoli og svampe tilsættes. Lad retten småsimre 5 minutter.
  8. De færdige ris tages af varmen og både ris og grøntsager skulle gerne være færdige.
  9. Retten serveres! Velbekomme.

IMG_9171IMG_9172IMG_9174IMG_9175IMG_9176IMG_9177IMG_9178IMG_9180IMG_9181IMG_9182IMG_9183IMG_9201IMG_9202

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Wienerschnitzel - med brasede kartofler, broccoli, ærter og svampesauce