Stegte broccoliris med kyllingefileter fyldt med tomat og mozzarella

Culottesteg med ‘fløde’kartofler/pastinak

IMG_7269

Denne ret er lidt en 80’er ret, men ikke desto mindre så smager den ret godt. Den er dog justeret en smule, så retten er lidt mere sund end 80’er versionen 🙂

Retten består af en helt almindelig culottesteg, en vintersalat, lidt stegte grøntsager samt ‘flødekartofler’. Jeg havde dog lavet en del om i flødekartoflerne, da halvdelen af kartoflerne blev skiftet ud med pastinak, og i stedet for en 38% fløde brugte jeg en 4% fløde.

Opskrift

1,5 kg culottesteg

2 fed hvidløg

8 kartofler

2 pastinak

Lidt frisk rosmarin

1 forårsløg

400ml fløde 4%

1,5 dl. minimælk

2 håndfulde spinat

200g frisk rødkål

5 valnødder

40g granatæble

10 svampe

Salt og peber

  1. Tænd ovnen på 240 grader.
  2. Med et mandolinjern eller et rivejern rives kartofler og pastinak. Læg det i et fad og hæld fløde, mælk, fintsnittet forårsløg, salt og peber over.
  3. Stil fadet nederst i ovnen i ca. en time muligvis lidt længere.
  4. Culottestegen ordnes, lægges i et fad, salt og peber strøes over stegen og hvidløg og rosmarin lægges på toppen.
  5. Stil stegen i midten af ovnen. Efter ca. 15 minutter skrues ovnen ned på 220g, og stegen skal have yderligere 20 minutter ca. Brug gerne et stegetermometer, da ovne kan være meget forskellige. Jeg tager min steg ud når den har en kernetemperatur på ca. 57 og lader den efterfølgende stække 20 minutter.
  6. Rødkål snittes meget fint og blandes sammen med spinat i en skål. Granatæble og grofthakket valnødder hældes i skålen og det hele blandes sammen.
  7. Svampe skæres i store skiver og steges på en tør varm pande. Når væden er væk, tilsættes lidt olie samt salt og peber og svampene steges til de er gyldne.
  8. Stegen skæres ud og serveres med de stegte svampe, salaten og kartoffel/pastinak ‘blandingen’:)

IMG_7242IMG_7271IMG_7266IMG_7268IMG_7270IMG_7381IMG_7260

En virkelig lækker weekend-ret, som egentlig godt kan få et comeback, dog med en lille opløftning 🙂

Skriv en kommentar

  • sus

    hejsa den ser total lækker ud den ret med culotte stegen den må jeg hitte en dag til min lille familie tak for opskriften god lørdag aften vh sus

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • camilladrabo

      Mange tak 🙂 Håber den falder i god jord hos både dig og familien. Takker og i lige måde (altså nu god mandag) 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stegte broccoliris med kyllingefileter fyldt med tomat og mozzarella