Madplan uge 6

Svinemørbrad i ‘flødesauce’ med bønnesalat og bagte grøntsager

B8552A02-FFBB-44A8-9D10-6008F4D0E52A

Her til aften afprøvede jeg en ny ret nemlig svinemørbradbøffer i ‘flødesauce’ med bønnesalat og bagte grøntsager. Det er jo egentlig bare mørbradbøffer i fad, hvilket man kan variere præcis som man ønsker, men jeg synes kombinationen af løg og svampe smager helt forrygende.

Bønnesalaten synes jeg gav et lidt frisk og stærkt pust til retten, da retter med fløde godt kan blive lidt vamle/voldsomme, så salaten fungerede virkelig godt til. De bagte grøntsager passede også godt til retten og var et lidt anderledes element. Normalt ville jeg nok have lavet en mos til retten, men det andet var nu også godt, men man kan sagtens serveres en grøntsagsmos til i stedet.

Opskrift

1 svinemørbrad

2 dl minimælk

250ml 4% fløde

15 svampe

2 løg

1 fed hvidløg

Et knivspids chili

1 spsk. tørret timian

1 spsk. sur/sød sauce

1 tsk. paprika

6 kartofler

5 pastinakker

4 gulerødder

1 tsk. olie

150g grønne bønner

60g edamame bønner

1 æble eller granatæble

100g blomkål 20g saltet græskarkerner

1 håndfuld persille

  1. Tænd ovnen op 200 grader.
  2. Skær gulerødder, pastinakker og kartofler i lange skiver, vend dem i timian, olie, salt og peber og stil dem i ovnen i 45 minutter.
  3. Mørbraden afpudses og skæres i bøffer på ca. 2 cm. Bøfferne krydres med salt og peber, steges på en pande et par minutter på hver siden og lægges i et fad.
  4. Løgene skæres i halve ringe og smides på panden. Imens renses og skæres svampe i mindre skiver, hvidløg fintsnittes og begge dele tilføjes til panden sammen med løgene.
  5. Når både løg og svampe har fået farve, tilsættes fløde, mælk, paprika og chili til panden og ‘saucen’ skal små simre 6-7 minutter.
  6. Smag saucen til og hæld den over mørbradbøfferne. Stil fadet i den forvarmet ovn i ca. 15-20 minutter.
  7. Nu skal salaten laves. Skær blomkål i tynde skiver, skær æblet i tern og bland blomkål, grønne bønner, edamame bønner, æble og græskarkerner sammen i en skål og sur/sød saucen hældes over.

DB419BE4-123E-483B-96A3-E66C46AD91253288A448-58E9-41E0-9797-42287C8517A55AD774DF-49E5-42D6-A90C-379BC432E24BBCA65F35-2FF7-4B5B-9169-7B86AAAFDBD725163214-7E2A-43EA-B76D-24D82652689071941524-044C-4F77-8828-7A357D8A850CB66BFF14-BC78-41AA-8670-F7E95DC156193CA22924-F857-459A-9018-DC87D13F1834A7374A2B-D692-44E6-8D38-064E28FCB00C10D53C4F-BFDF-488E-AED7-798FF84C76F0FF4C0E47-7CAB-4F47-BE20-8AD5D67BB70BE3BEBC86-239A-48EE-A19E-8D353B694EF7

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 6