Gulerodskage med den lærkeste ostecreme - nem opskrift på en sundere kage

Napoleonshatte – sprøde hatte uden tilsat sukker og gluten

356D3D45-B3C4-4402-8A96-0A2AFACFCC25

Jeg ved ikke med jer, men jeg elsker virkelig kage! Alle slags kager; chokoladekage, banankage, gulerodskage, småkager, wienerbrød osv. jeg er virkelig en sucker for kage og alt sødt, men… nu prøver jeg jo at være lidt sund, så derfor er det sjovt at prøve at komme op med nogle alternativer, altså opskrifter som er lidt sundere end de traditionelle. Jeg siger ikke, at man skal holde sig helt fra de ægte vare, men det gør jo ikke noget at prøve med nogle sundere alternativer.

Jeg havde en hel del sukkerfri marcipan tilovers fra jul, så derfor ville jeg prøve at lave en opskrift med dette, og min kusine foreslog napoleonshatte. Skal være ærlig at indrømme, at jeg faktisk aldrig har smagt napoleonshatte, så vidste ikke helt hvordan de rigtig skulle smage, men jeg prøvede mig frem, og både min kusine og jeg selv synes de blev rigtig gode.

Opskrift 8 stk.

Dej

130g mel (jeg blandede fuldkornsmajsmel, kokosmel og mandelmel)

2 spsk. Husk

40g sukrin melis

50g kokosolie

1 æg

1 æggeblomme

1/2 dl vand

10 dråber sødemiddel

1 tsk. vaniljepulver

  1. Mel, Husk og sukrin melis blandes sammen med vaniljepulver og sødemiddel.
  2. Kokosolien smeltes og blandes sammen med melet.
  3. Efterfølgende tilføjes æg, æggeblomme og vand. Dejen blandes godt sammen og skal trække 15 minutter.

Fyld

200g sukkerfri marcipan

Æggehvider fra 1 æg

40 sukrin melis

10 dråber sødemiddel

1 tsk. mandelessens

70g mørk chokolade til bunden af kagerne

  1. Æggehvider og sukker piskes hurtigt sammen.
  2. Efterfølgende blandes æggehvider sammen med marcipan, sødemiddel og mandelessens. Brug enten hænderne eller en elpisker.

Når marcipanmassen er færdig og smagt til 🙂 og dejen har trukket, skal kagerne foldes.

  1. Dejen rulles tyndt ud og udstikkes i cirkler ca. 8-9 cm i diameter. Derefter lægges cirklerne på et stykke bagepapir.
  2. Marcipanmassen deles i 8 stykker, rulles og lægges i midten af dejen.
  3. Gør hænderne våde og fold dejen op omkring marcipanmassen. Det er lidt svært og man skal have tålmodighed, da denne dej er ikke lige så medgørlig som en rigtig mørdej:)
  4. Kagerne bages i ca 10 minutter ved 180 grader. Lad dem efterfølgende køle af på en rist.
  5. Når kagerne er helt kolde, smeltes chokoladen og bunden af kagerne dyppes i chokoladen. Stil kagerne på skrå på en stykke bagepapir, og stil dem på køl til chokoladen er stivnet.

9B633F1F-7C0A-4500-8847-B4463C8606E1F6737B64-8FB8-477D-93D7-A20C1D3D8487E12E77DF-30B7-407A-BA7E-924070450E14C42422DC-B303-4160-92C3-81340F6BC34FE25C1000-F920-427F-8A14-FE1B36F4D55C5664964D-D5D5-4FEF-A100-D1BAAA875A9D2E038A0D-0A2F-46F4-8C37-369C8B1E0445BD94FF32-6070-4B0C-9FB6-0459FC0394945A476E79-B604-405C-9DE1-C344C0384FE02140E60B-B11D-4CB4-BD4C-B2D0D5420563B2A1C151-2521-4FAE-BFB0-514EF1CD80BD356D3D45-B3C4-4402-8A96-0A2AFACFCC25

Skriv en kommentar

  • julieschnoor

    De ser da lækre ud, og hvis de så er lidt sundere er det perfekt! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • camilladrabo

      Tak! De var altså også ret lækre ja og sundere, hvilket jo altid er rart 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gulerodskage med den lærkeste ostecreme - nem opskrift på en sundere kage