Napoleonshatte - sprøde hatte uden tilsat sukker og gluten

Bananbrød – uden gluten og tilsat sukker

706737A5-66A0-4308-9026-2EE013BAD072Det med at lave banankage har jeg efterhånden gjort en del gange, og I kan finde flere opskrifter på bloggen blandet andet denne bønne/banankage og denne banankage med dadler. Dette bananbrød er det første jeg har lavede, men der er sidenhen kommet endnu en opskrift på bananbrød med saltet mandler på bloggen.Bananbrød smager fantastisk, og er vel i princippet det samme som en banankage – bare i en anden form.

4D33E1BA-C98C-4B4A-9F12-6F71472E66A9Opskrift

100g mandler

50g havregryn

100g mel (jeg blandede kokosfibermel, fuldkornsrismel og quinoamel)

1 spsk. Husk

1 tsk. quick yeast (tørgær)

1 spsk. vaniljepulver

2 æg

4 modne bananer

3 spsk. sukrin gold

40g valnødder

60g mørk chokolade 80%

1 tsk. flydende sødemiddel

  1. Mandler og havregryn blendes godt igennem. Efterfølgende tilføjes mel, tørgær, sukrin gold, Husk og vanilje.
  2. Melblandingen hældes i en skål og i blenderes blendes bananer, æg og flydende sødemiddel sammen, hvorefter melblandingen tilføjes. Det hele blendes godt igennem.
  3. Valnødder og chokolade hakket groft og vendes i dejen.
  4. Dejen hældes i en form og bages ved 190 grader i ca. 30 minutter, tjek eventuelt med en kniv for at være sikker på, at brødet er færdigbagt.
  5. Tag bananbrødet ud af ovnen og lad det køle af på en rist.

6B98025F-6DB2-454C-814F-4CDABB75DFE602F3133C-7999-471D-B938-980A8933E0E3BBDD5968-F5D5-4F60-8E0B-AC04A8F7B8DF706737A5-66A0-4308-9026-2EE013BAD0728D6C2863-194C-4018-B0A0-CE42674F56CA95D8B66A-501A-4591-9386-88609ED335ED94519A1A-A394-46BB-A740-017F5C3E036F

Hvis man har lyst, kan man sagtens tilføje lidt smeltet chokolade, nødder eller lignende på toppen, dette undlod jeg dog. I stedet kan man eksempelvis smøre smør, nutella, proteinelle, peanutbutter eller hvad man foretrækker på brødet. Ja også kan man toppe det med lidt frugt som jo kun gør oplevelsen bedre.

Velbekomme!

2B15EB1C-D4F6-4665-A9A6-57AD29387CA8

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Napoleonshatte - sprøde hatte uden tilsat sukker og gluten