Tærte med skinke og broccoli

Fiskeburger

C285259D-4AFE-4A6F-86A0-912EE45B9873

Der er efterhånden kommet flere forskellige burgeropskrifter op her på bloggen, og denne fiskeburger skal da også lige med i flokken. Det er egentlig ikke så tit jeg spiser fisk, jeg kan ellers virkelig godt lide det, men synes ikke min fantasi spiller så godt mht. fiskeretter. Men en god måde at få fiske på, kan eksempelvis være ved at lave burger af den, for burger smager jo altid godt, og det gør denne fiskeburger altså også.

Jeg har lavet en fiskefars, bagt nogle sundere burgerboller, skåret lidt grøntsager og lavet en lille dressing. Det hele skal bare samles og spises, og hvis man har lyst, kan man jo lave nogle pastinak- eller gulerodsfritter, ja eller helt almindelige kartoffelfritter 🙂

Jeg har som sagt også et par andre burgeropskrifter som I kan finde her og her.

Opskrift

Burgerboller 4 stk.

2 gulerødder

1 stor håndfuld blomkål

40g solsikkekerner

30g husk

40g kokosfibermel

1 æg

40g æggehvider

2 store spsk. hytteost

Lidt salt

  1. Blomkål blendes, hytteosten tilsættes og der blendes godt igennem.
  2. Tilsæt æg, æggehvider, kokosfibermel, salt og Husk. Blend det hele sammen og sørg for at dejen bliver til en sammenhængende masse.
  3. Riv gulerødderne og vend dem samt solsikkekernerne i dejen, og lad den trække 20 minutter så den kan sætte sig.
  4. Bollerne formes, drysses med sesamfrø og bages ved 175 grader i 30-40 minutter.

Fiskefarsen

350g torskefilet

1 rødløg

2 forårsløg

1 æg

1 spsk. Husk

Salt og peber

  1. Torskefileten blendes godt igennem. Forårsløg, salt, peber og rødløg tilsættes og blendes ligeså. Tilsidst tilføjes de resterende ingredienser.
  2. Smag farsen til med salt og peber. Det kan være lidt forskelligt hvor meget farsen kan trække. Lad efterfølgende farsen stå sm6 15 minutter.
  3. Form farsen til 4 bøffer og steg dem i lidt olie i 5-7 minutter på hver side.

Dressing

4 spsk. fromage fraise

3 cornichoner

1 forårsløg

12-14 capers

10 dråber citronsaft

1 spsk. tørret dild

Salt og peber

  1. Cornichoner, capers og forårsløg snittes meget fint.
  2. I en skål tilsættes fromage fraise sammen med de fintsnittet grøntsager og den smages efterfølgende til med salt, peber, citronsaft og hakket dild.

Når både boller og bøffer er færdige, lægges burgerne sammen med salat som består af lidt agurk, tomat, fintsnittet rødløg, lidt salatblade og ikke mindst den hjemmerørte dressing.

25B7EB05-2527-4572-9F8F-6373E55FD6B5D5860758-D81C-4B75-80FC-48B8899C15200D57E99A-9AD0-45C0-9123-C5694AD086B7D99CA588-D552-435B-A0FC-C949CA5E45B8F059A8EA-1CFA-4D34-99FC-D3F5748C6A957999E9F7-9345-455B-AA24-6E778ADED3D961391DBE-78B1-4F88-BB73-632E8854E30A59944461-6FE6-451D-95F0-107C1426B2E6

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tærte med skinke og broccoli