Ovnbagte falafler

Sundere hotdogs

Jeg har længe haft lyst til at lave en sund udgave af den traditionelle hotdog, som vi kender den. Derfor har jeg her prøvet at lave godt og vel de fleste af elementerne selv, for på den måde at vide præcis hvad jeg indtager. Jeg synes disse hotdogs smagte rigtig godt og mættede tilmed ret meget.

Jeg lavede nogle sunde brød, ketchup, løg, agurkesalat, remoulade også købte jeg nogle fedtreduceret pølser. Her kommer opskriften på brødene, men opskrifterne på de andre ting skal nok også kommer op her på bloggen snarest.

Opskrift

Dej

120g blomkål

250g mel (kokosfibermel, quinoamel, fuldkornsmajsmel)

4 dl. varmt vand

1 tsk. salt

2 spsk. Husk

1 tsk. quick yeast

1 spsk. olie

  1. Blomkålen blendes godt igennem og hældes i en skål.
  2. I skålen med blomkålen blandes husk, mel, salt og gær godt sammen.
  3. Vand og olie tilføjes og dejen blandes sammen til man har en ensformig masse. Lad dejen trække omkring 30 minutter.
  4. Derefter deles dejen i 6 lige store stykker og formes til hotdogsbrød. Fugt eventuelt dine hænder med lidt vand, så er det nemmere at forme brødene.
  5. Læg brødene på et stykke bagepapir og lad dem trække yderligere 30 minutter. Derefter kan man strø lidt sesamfrø på toppen af brødene, men det behøves ikke.
  6. Bag brødene ved 180 grader i en lille time.

Når brødene er færdige skal man bare i gang med at samle hotdogsene. På min tilføjede jeg som nævnt ovenover den hjemmelavet remoulade, ketchup, en købt sennep, rå løg, syltet rødløg samt lidt hjemmelavet agurkesalat.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ovnbagte falafler