Hjemmelavet påskeæg med fyld

Påskekage: Marcipankage med hvid chokoladeganache

Denne opskrift er nok ikke ligefrem den sundeste kage jeg nogensinde har lavet, men ikke desto mindre så er den både fri fra sukker, smør og hvedemel – fedtreduceret er den dog ikke ligefrem 🙂 Men ikke desto mindre så smager den skønt, og man kan jo nøjes med et enkelt stykke, hvis det er.

Kagen består af en lækker marcipanbund, som nok minder mest om en mazarinkage. Den er toppet med en lækker og på ingen måde sund chokoladeganache, som dog er sukkerfri 🙂 Kagen er derudover pyntet med chokoladereder som er lavet på sukkerfri chokolade og kokosmel.

Opskrift

Det er smartest at begynde med chokoladeganachen, da den skal stå på køl natten over og derfor skal laves dagen inden kagen skal serveres.

Hvid chokoladeganache

200g sukkerfri hvid chokolade

1/2 l fløde

 1. Den hvide chokolade skæres i små stykker og hældes i en skål.
 2. I en gryde varmes fløde langsomt op. Den skal tages af, lige inden den får et opkog.
 3. Fløden hældes over den hakket chokolade. Lad blanding stå 3-4 minutter uden at røre i den.
 4. Derefter røres der ganske forsigtigt i massen, indtil alt chokoladen er smeltet og massen er blevet til en lækker chokoladesovs.
 5. Nu skal den varme ganache på køl og for at der ikke dannes kondens, så skal skålen pakkes godt ind i film. Sørg for at overfladen på massen er dækket helt til af film, filmen skal røre chokolademassen og køres op af siderne på skålen. Efterfølgende dækkes hele skålen til med film.
 6. Stil skålen på køl til den efterfølgende dag.

 

Så er det på tide at få lavet bunden. Hvis det er, så kan man sagtens lave bunden dagen i forvejen også, hvis det passer bedst på denne måde. Men den kan også sagtens laves et par timer inden servering, bare sørg for at den når at køle helt af.

Marcipanbund

150 sukkerfri marcipan

1 spsk. mandelessens

50g revet æble

2 æg

1 spsk. Husk

2 spsk. mandelmel

2 spsk. kokosmel

1/2 tsk. bagepulver

1 spsk. sukrin gold (kan bruges honning)

40g mørk sukkerfri chokolade

 1. Marcipan og æble rives på et rivejern og hældes i en skål.
 2. I skålen tilsættes mandelessens, bagepulver, kokosmel, husk og mandelmel og ingredienserne blandes godt sammen.
 3. Æggene piskes godt igennem med sukrin gold og blandes efterfølgende sammen med de andre ingredienser i skålen.
 4. Rør det hele godt sammen og lad dejen trække 5 minutter.
 5. Ovnen tændes på 200 grader.
 6. Dejen hældes i en springform og bages i ca. 18 minutter.
 7. Når kagen er færdig, køles den af på en rist og smeltet chokolade hældes udover.
 8. Kagen stilles igen på køl til chokoladen er stivnet.

 

Mens kagen køler af og chokoladen stivner, så kan man passende få lavet pynten. Jeg har her valgt at lave nogle små chokoladereder, som skal fyldes med små påskeæg. Det var meningen at jeg ville have brugt små sukkerfri påskeæg fra Easis, men dem kunne jeg ikke skaffe, så i stedet blev det nogle helt almindelige mini påskeæg.

Chokoladereder (5 stk.)

50g sukkerfri chokolade

60g kokosmel

1 spsk. kakaopulver

5 dråber flydende sødemiddel

 1. Chokoladen smeltes over en vandbad.
 2. Når chokoladen er smeltet blandes den sammen med kokosmel og sødemiddel. Sørg for at alt kokosmel er dækket til med chokolade. Prøv jer frem mht. mængden af kokosmel, massen skal bare hænge sammen og kunne formes.
 3. Chokolademassen lægges i 5 lige store kugler på et stykke bagepapir og formes til små reder. Husk at lave en lille fordybning i hver rede, så der er plads til de små påskeæg.
 4. Stil rederne på køl til de er stivnet, tag dem ud og læg et par små æg i hver rede. Så er de klar til at komme på kagen, når den er færdig.

 

Nu skulle alle elementerne gerne så småt være færdige, så gælder det bare om at få samlet kagen og gøre den præsentabel 🙂

Samling af kagen

 1. Ganachen piskes op til den har en lækker konsistens, den skal kunne stå selv, men pas på ikke at give den for meget, så den bliver grynet.
 2. Når marcipankagen er kølet helt af, smøres den pisket ganache på toppen af kagen.
 3. Stil evt. kagen på køl en lille halv times tid og pynt den efterfølgende med chokoladerederne fyldt med de små påskeæg.

Velbekomme og god påske 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet påskeæg med fyld