Madplan uge 16

Blomkålsrisotto med squash, svampe og kylling

Dette var første gang jeg prøvede at lave blomkålsrisotto og det var uden tvivl en succes. Selvfølgelig smager det ikke som rigtig risotto, men det er nu en ret god ‘erstatning’ – så lækkert. Man kan variere tilbehøret som man ønsker, men jeg har altid syntes at kylling og svampe fungerede godt til risotto, derfor skulle jeg selvfølgelig også prøve det til denne ret.

For at give retten den lidt cremet konsistens, som risotto har, så har jeg tilføjet lidt hytteost, som jeg synes spiller ret godt til retten og den gør det den skal, dog er der ikke så meget smag i hytteost. Hvis man ønsker en mere smagfuld ost, ville jeg forslå at man bruger parmesan eller mozzarella.

Opskrift (til 2 personer)

300g kyllingeinderfilet

400g blomkål

100g squash

250g blandet svampe

1 fed hvidløg

1 lille rødløg

1 håndfuld frisk persille

1 spsk. græskarkerner

4 dl grøntsags- eller kyllingefond

2 spsk. hytteost

1 tsk. olivenolie

  1. Blomkålen blendes til det ligner ris.
  2. En pande varmes op og svampe skæres i store skiver og smides på panden.
  3. Løg og hvidløg snittes fint og squash skæres i store stykker. Når svampede har taget farve tilføjes hvidløg, løg, squash og olien.
  4. Efter ca. 5 minutter tilføjes blomkålen til panden med svampe og squash. Efter et par minutter tilføjes fond og retten skal småsimre 6-7 minutter.
  5. På en anden pande steges kyllingen. Fileterne strøs med salt og peber og de skal have omkring 3 minutter på hver siden.
  6. Når væden er væk fra blomkålsrisottoen tilføjes hytteost og retten smages til med salt, peber og persille.
  7. Blomkålsrisottoen serveres på en tallerken, kyllingen ligges ovenpå og der strøs med græskarkerner og lidt persille.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 16