Groft koldhævet franskbrød

Spinatrulle med lufttørret skinke og smøreost

Ofte når man taler om spinatruller er det tit laks, som man lægger i rullen, og dette har jeg såmænd også en opskrift på lige her, hvis nogen skulle være interesseret. Men denne gang har jeg i stedet brugt en lufttørret skinke og ostecremen var også lidt anderledes.

Disse ruller er virkelig lækre og er tilmed utrolig nemme at lave, også selvom det måske ikke lige ser sådan ud. Det gode ved dem er, at de sagtens kan laves dagen i forvejen, det plejer jeg faktisk altid at gøre, da det er dejlig nemt bare at skære dem ud og anrette lige inden servering. Ofte når jeg laver disse ruller, serverer jeg dem som en forret eller som en del af et tapasbord, hvor der i forvejen er en masse andet forskelligt. De kan også sagtens spises til frokost, ja og vel egentlig også til aftensmad, hvis det bare skal være noget let.

Opskrift

Spinatdej

3 æg

250g spinat

1 spsk. Husk

Salt og peber.

  1. Den friske spinat dampes i ca 10 sekunder, tages op og dryppes af på et stykke køkkenrulle.
  2. Ovnen tændes på 200 grader.
  3. Adskil hvider og blommer fra hinanden.
  4. Blommerne blendes sammen med den dampet spinat, salt, peber og Husk.
  5. Hviderne piskes stive og vendes i spinatblandingen.
  6. Dejen spredes ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dejen i 10 minutter.
  7. Læg dejen på en rist og lade den køle af. Det tager ikke mere end 15 minutter.

Imens spinatrullen køles af, kan man så småt begynde at gøre ostecremen klar.

Ostecreme

150g Philadelphia light

1 bund frisk purløg

Salt og peber

10 dråber citronsaft

  1. Purløg hakket meget fint og blandes efterfølgende sammen med smøreost, peber, citronsaft og salt.
  2. Smag lige cremen til så den smager præcis som I ønsker.

Fremgangsmåde

150g lufttørret skinke

100g agurk

Ostecremen

Spinatdejen

  1. Med en kartoffelskræller skæres meget lange og tynde strimler af agurken.
  2. Spinatrullen ligget på køkkenbordet og ostecremen smøres ud på den afkølet spinatdej.
  3. Den lufttørret skinke fordeles på spinatdejen og agurkestrimlerne fordeles ligeså.
  4. Rullen rulles godt sammen, pakkes ind og stilles på køl gerne natten over.

Inden serveringen tages den ud af køleskabet, skæres i passende størrelse og lægges på et fad klar til servering.

Skriv en kommentar

  • Malene Christensen

    Hvor mange er det til som frokost??

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • camilladrabo

      Jeg vil skyde på der er til 4-5 personer, men det afhænger selvfølgelig af hvor mange stykker I hver spiser 🙂 Men som vist på billedet, så bliver der omkring 23-25 skiver.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karianne

    Ser kjempegodt ut! Men hvor stor er en pose fersk spinat? Her selges poser på både 100, 200 og 400gram .. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Groft koldhævet franskbrød