Glutenfri varme hveder

Blomkål/broccolisalat

Nu hvor sommeren ‘forhåbentlig’ snart er på vej, så er det ved at være tid til grillmad og en masse skønne salater. For ikke at gå helt død i grøntsager, så er det rimelig vigtig, synes jeg, at eksperimenterer lidt med de forskellige råvarer. Ofte når jeg griller, så laver jeg 2-3 forskellige slagt tilbehør og de består næsten alle sammen af grøntsager. Denne salat består af fintsnittet blomkål og broccoli som er blandet sammen med andre lækre råvarer. Den ikke alene smager og mætter godt, den er tilmed også ret pæn at kigge på. Og for mig spiller det altså en ret stor rolle.

Opskrift

100g broccoli

100g blomkål

4 friske grønne asparges

1 håndfuld syltet rødløg

20 blade basilikum

60g mango

100g peberfrugt

5 jordbær

1 lille håndfuld persille

30 pinjekerner

1 spsk. olie

0,5 tsk. honning

8 dråber citron

  1. Enten fintsnitter I blomkål og broccoli med en god kniv ellers kan I lige køre det 5 sek. i en processor.
  2. Kålen hældes efterfølgende i en skål.
  3. Pinjekernes ristes af på en pande ved middel varme.
  4. Asparges skæres i mindre stykker, peberfrugten i lange strimler og både jordbær og mango skæres i tern.
  5. Frugt og grønt blandes sammen med kålen. De syltet løg (opskriften på dem ligger her) samt basilikum og persille blandes ligeså i salaten.
  6. I en lille skål blandes honning, olie og citron sammen, smages evt. til med lidt salt og hældes over salaten.
  7. Til sidst tilføjes de ristet pinjekerner og salaten serveres.

Salaten passer sig som sagt utrolig godt til lidt lækkert grillmad. Jeg serverede denne salat sammen med en grillet svinemørbrad, lidt grillet asparges og cherrytomater samt en blomkålssalat – den opskrift kan I finde lige her.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfri varme hveder