Blomkål/broccolisalat

Chili con carne

Lækker hjemmelavet chili con carne fyldt med en masse grøntsager – det er bare et hit hver gang. Det er dejlig nemt at lave, det kræver virkelig ikke det store, da retten nærmest klarer sig selv. Man skal selvfølgelig hakket en masse grøntsager, men derudover skal retten bare stå og simre nogle timer, og her skal man ikke så meget andet end lige røre i gryden indimellem.

Det gode ved simreretter er, at man kan lave en stor portion og fryse resten ned, så har man lige til en hurtig gang aftensmad en dag, hvor tiden til at kokkerer er lidt knap. Jeg vil våge at påstå, at man kan lave chili con carne af flere forskellige slags kød. Jeg har lavet det på både hakket kylling-, okse- og svinekød, og jeg synes det hele smager godt. Men den rigtige måde er vist at bruge oksekød, hvilket jeg også gjorde i lige præcis denne ret, men har I lyst til chili con carne og kun har hakket kyllingekød i fryseren, så bare gør det alligevel 🙂

Opskrift

400g hakket oksekød 3-7%

2 rødløg

3 gulerødder

2 peberfrugter

2 fed hvidløg

1 dåse flået tomater

1 spsk. tomatpure

1 tsk. spidskommen

1 tsk. paprika

En sjat kanel, salt og peber

  1. Det hakket oksekød brunes godt af i en gryde. Imens skæres alle grøntsagerne i tern.
  2. Når kødet har taget farve, tages det op og grøntsagerne brunes ligeså godt af.
  3. Når grøntsagerne har fået farve tilføjes det brunes kød samt alle krydderierne.
  4. Tomatpure tilføjes, det skal lige brændes af på bunden af gryden små 10 sek. derefter blandes det rundt.
  5. Flået tomater og vand tilsættes til gryden og retten skal simre et par timer ved middel varme. Husk at røre i gryden 3-4 gange i timen.
  6. Til sidst smages retten til og serveres.

Jeg serverer altid lidt guacamole og fromage fraise til min chili con carne, det smager bare skønt. Hvis jeg har lidt friske krydderurter kommes lidt af det på toppen. Ofte bruger man vist koriander, men det kan jeg virkelig ikke fordrage, så hos mig er det ofte basilikum eller persille 🙂 Måske ikke så originalt, men det smager godt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blomkål/broccolisalat