Chili con carne

Grøn pesto med basilikum og persille

Pesto! Faktisk har jeg aldrig været den store tilhænger af pesto, men det er nok mest fordi jeg næste kun har smagt den på glas, som godt nok smager ok, men så hellere ikke mere. Men efter jeg begyndte at lave min pesto selv, ja så har mit syn ændret sig gevaldigt Jeg synes en hjemmelavet pesto smager så godt og meget bedre en den færdiglavet og samtidig tager det jo ikke ret lang tid at lave, maskinen klarer det hele.

Som regel spiser jeg min pesto som en slags dyppelse til frokost eller aftensmad, men den fungerer også ret godt som mellemmåltid sammen med nogle grøntsagsstave og lidt knækbrød.

Opskrift

1 bund persille

1 bund basilikum

30g mandler

30g godt koldpresset olie

10 citrondråber

1 fed hvidløg

Lidt salt og peber

  1. Alle ingredienser blendes sammen til en forholdsvis lind masse, men dette er dog en smagssag. Nogen kan bedst lide den helt uden klumper, men jeg kan godt lide når min pesto har lidt bid.
  2. Hvis din pesto er for tyk så skal der bare lidt ekstra olie i.
  3. Når pestoen har den ønsket konsistens smages den lidt til, det er ofte salt og citron som skal justeres.

Normalt tilføjes der parmesan til en pesto, men det har jeg undladt, og jeg synes stadig den smager skøn. Men I kan sagtens tilføje omkring 25 gram parmesan, hvis I ønsker det 🙂

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chili con carne