10 ting som er blevet bedre efter mit vægttab!

Sundere Brunsviger

Af en eller anden mærkelig grund så har jeg de sidste par måneder haft helt vildt lyst til brunsviger, selvom jeg egentlig ikke rigtig har vist hvordan de smagte. Tror jeg har smagt brunsviger en gang, så denne craving er altså lidt underligt. Ikke desto mindre synes jeg det var på tide at få lavede en sundere udgave af den ret så sukker og fedtindholdig kage. Jeg synes man skal servere den et kvarters tid efter, den er taget ud af ovnen, ikke fordi den smager bedst der, men mest fordi den er pænest når toppingen stadig er varm og flydende. Det skal dog lige siges at kagen også smagte godt måde 1 og 2 dage efter,  brunsvigeren var bare pænest da den var nybagt 🙂

Jeg har prøvet mig lidt frem og er, hvis jeg selv skal sige det, kommet frem til et ret godt resultat. Det smager faktisk utrolig godt og jeg har fået testet kagen af flere, som også var ret positive overrasket. Selv min far syntes den smagte fantastisk, han troede ikke helt på at den var ‘sund’.

Selvfølgelig er kagen ikke sund som i en gulerod, men den er betydelige sundere end den oprigtige brunsviger. Den er ikke fyld med tomme kalorier – sukker, fedt osv. men derimod nogle ok ting, som vores kroppe kan arbejde med og som ikke giver os et kæmpe sukkerchok.

Opskrift

Dej

50g mandelmel

1,5 tsk. Husk

2 spsk. sukrin (gold eller melis)

30g kokosfibermel

30g Quinamel

1 stor spsk. kokosolie

400g væske (jeg blandede vand og soyadrik)

Et knivspids salt

Evt. lidt flydende sødemiddel

  1. De tørre ingredienser blandes sammen i en skål.
  2. I en anden skål/gryde smeltes kokosolie og blandes efterfølgende sammen med de andre flydende ingredienser.
  3. De flydende ingredienser blandes sammen med de tørrer. Nu skal der bare røres godt rundt i blandingen, indtil den har en tyk ensformigt masse. Den skal ikke være bolledej tyk, den skal stadig være blød, så kan man prikke i den uden hullerne ‘forsvinder’.
  4. Lad dejen trække 10 minutter og tænd ovnen på 200 grader.
  5. hæld dejen i en lille form beklædt med bagepapir, og brug klør fem til at prikke mange huller i dejen, dæk gerne det overskydende bagepapir let over kagen.
  6. Kagen skal bage ca. 15-18 minutter.
  7. Med en grydeske må I meget gerne prikke i dejen et par gange under bagningen.
  8. Mens kagen er i ovnen laves fyldet.

Topping

30g mandler

50g sukrin gold

40g olie

8 dadler

1 spks. sukrin melis

En sjat vand

  1. Mandlerne blendes godt igennem. Efterfølgende tilføjes dadler og vand. blend til du har en lækker forholdsvis lind masse.
  2. Imens sættes en lille kasserolle over med kokosolie og sukrin gold, lad massen smeltes sammen ved middel varme.
  3. Når kokosolie og sukrin gold er smeltet sammen, tages kasserollen af varmen og dadelmassen samt melis tilføjes og der røres godt rundt.
  4. Dadelmassen kan sagtens stå i lang tid, det sker der intet ved.Hvis den bliver for tyk så bare tilføj en sjat vand.

Det sidste

  1. Når kagen har stået i ovnen de små 20 minutter, tages den ud og toppingen tilføjes. Brug gerne en bunden af en grydeske til at prikke flere huller i kagen, så fyldet kan sprede sig.
  2. Stil kagen tilbage i ovnen i ca. 15 minutter. Derefter tages den ud af ovnen, trykkes med grydeskeen, køles lidt af og spises.
  3. Velbekomme og nyd!

[easy-image-collage id=2285]

 

Skriv en kommentar

  • Rikke

    Kan man bruge andet end quinoamel? Evt. Ekstra kokosfibermel eller mandelmel??

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • camilladrabo

      Ork ja sagtens. Du kan både bruge mandelmel, kokosmel, boghvedemel kokosfibermel osv. 🙂 Ingen problemer i det

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 ting som er blevet bedre efter mit vægttab!