Flæskesteg med kogte grøntsager og lækker sauce

Græsk salat

En græsk salat fyldt med alverdens lækre ting som peberfrugt, rucola, tomater, agurk og lækker feta. Jeg elsker salater og specielt en lækker velkrydret græsk salat – den er altså altid lækker. Græsk salat er virkelig en af mine yndlingssalater og jeg er specielt glad for, at den består af store rustikke stykker grøntsager og ikke de fintsnittet grøntsager, som tager en krig at få hakket. Dette er en salat, som ikke tager mange minutter at bikse sammen og samtidig tror jeg salaten består af elementer, som de fleste har derhjemme.

Normalt tilføjer man oliven til en græsk salat, men det bryder jeg mig virkelig ikke om, så derfor undlader jeg det altid. Men hvis I kan lige oliven, så synes jeg I skal tilføje dem, det hører jo til 🙂

Opskrift

1 peberfrugt

2 håndfulde rucola

En halv agurk

10 cherrytomater

1 rødløg

40g feta

1 håndfuld frisk oregano

1 tsk. tørret basilikum

1 tsk. tørret oregano

2 tsk. koldpresset olie

Lidt havsalt

  1. Peberfrugten skæret i halvstore tern, cherrytomaterne deles i 3 og rødløget pilles, deles og skæres i tynde halvringe. Peberfrugt, tomater og rødløg kommes i en skål sammen med rucola og den friske oregano.
  2. Agurken halveres på langs og med en ske fjernes kernerne. Agurken skæres i skiver og kommes i skålen.
  3. Hvis i bruger en feta i blok så skær/smuldre eller bræk den i mindre stykker og kom i skålen. Hvis I bruger feta som er skåret ud, så kom dem bare direkte i skålen.
  4. Olie, salt samt den tørret basilikum og oregano kommes direkte over grøntsagerne og det hele blandes godt sammen før servering.

Salaten kan serveres til mange ting, men man kan også sagtens spise den alene, hvis man ikke gider det vilde. Men jeg spiste den sammen med en lækker flankesteak som var marineret i timian og hvidløg, derudover havde jeg lavet bagte pastinakker og kartofler som var vendt i paprika. Dertil fik vi en lækker bearnaisecreme, opskriften på den kan I finde lige her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flæskesteg med kogte grøntsager og lækker sauce