Ferrero Rocher

Tærte fyldt med chorizo, tomat, broccoli og mozzarella

Tærter smager jo ret godt og så er det tilmed en nem aftensmad, som også smager godt til frokost dagen efter. Bunden er hovedsageligt lavet på gryn, kerner, nødder og forskellige slags glutenfri melprodukter. Fyldet kan man jo variere som man ønsker, men i denne har jeg blandt andet kommet en 3% chorizo, broccoli, cherrytomater, revet mozzarella samt lidt hytteost, og jeg synes denne kombination er virkelig lækker.

Et lille tip er at I helst ikke skal varme tærte op igen dagen efter, for så kan bunden godt blive lidt tør, fandt vi ud af 🙂 Men den smager nu også ret godt, når den serveres kold eller bare ved stuetemperatur.

OPSKRIFT 6-8 personer

Bund

50g mandler

50g havregryn

50g solsikkekerner

150g mel (fuldkornsrismel, boghvedemel, majsmel osv.)

1 spsk. husk

40g olie

60g hirseflager

100-50g vand

Lidt salt

  1. I en blender tilføjes mandler, solsikkekerner, havregryn og hirseflager. Det hele blendes godt igennem til fint mel.
  2. Blandingen kommes i en skål og de andre ingredienser tilføjes.
  3. En form smøres med olie og dejen rulles ud og kommes i formes. Med en gaffel prikkes nogle huller og bunden bages ved 200 grader i 12 minutter.

 

Fyld

100g chorizo 3%

6-7 cherrytomater

120g broccoli

6 æg

2 spsk. hytteost

1 dl. mælk

1 håndfuld revet mozzarella 13%

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Når bunden har være i ovnen første gang tilføjes fyldet.
  2. Broccoli skæres i små buketter, tomaterne halveres, chorizoen skæres i skiver og fyldet fordeles på den forbagte tærtebund.
  3. I en skål tilføjes æg, hytteost, mælk samt salt og peber. Massen røres sammen og hældes over fyldes og den revet mozzarella strøs over tærten.
  4. Bag tærten ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Tærten kan spises enten alene eller med en god salat. Jeg serverede en lækker kålsalat bestående af fintsnittet hvidkål, blåbær, saltet mandler samt lidt æble. Lige inden servering rørte jeg en dressing sammen lavet på lidt olie, æbleeddike og citron, som blev hældet over salaten til sidst.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ferrero Rocher