Tærte fyldt med chorizo, tomat, broccoli og mozzarella

Sunde pirogger fyldt med kød og grøntsager

For et stykke tid siden lavede jeg disse lækre pirogger fyldt med oksekød og grøntsager. Dejen er udelukket lavet på glutenfri mel, så der er hverken hvedmel eller grovmel i den. Den består heller ikke af olie, smør eller lignende. Selvom jeg ikke er mel-forskrækket (eller kulhydrat-forskrækket), så kan jeg nu godt lidt at nogle af mine opskrifter er uden hvedemel og i stedet er fyldt med alt andet lækkert.

Så hvis I enten er ligesom mig og gerne vil undgå hvedemel i hverdagen eller måske ikke kan tåle gluten, så er disse virkelig et forsøg værd. De smager skønt og dejen fungere også ret godt, piroggerne bliver i hvert fald dejlig sprøde. Selvfølgelig er dejen lidt svære at arbejde med, men hvis man væbner sig med tålmodighed, så skal det nok fungere og de er alt arbejdet værd.

10-12 stk.

Dej

4 dl lunken vand

25g gær

40g olie

70g hytteost

1 æg

400g mel (mandelmel, quinoamel, fuldkornsrismel, boghvedemel, majsmel osv.)

1 tsk. Husk

Lidt salt

  1. Hæld den lunkne vand i en skål og rør gæren ud i vandet.
  2. Hytteost, olie og æg blendes sammen til en ensformigt masse og blandes sammen med vand og gær – tilsæt salt.
  3. Tilføj mel og Husk. Som mel kan I bruge hvilken slags ‘anderledes/glutenfri mel’ I ønsker. Jeg plejer at bruge lidt forskelligt, men tilføj gerne majsmel da det giver en lækker smag og konsistens, som passer godt til pirogger.
  4. Bland det hele godt sammen og lad dejen trække en lille times tid.

 

Fyld

250g hakket oksekød

1 løg

1 revet gulerod

50g revet squash

2 fed hvidløg

1 tsk. Paprika

1 tsk. Spidskomme

2 spsk. Tomatpure

Salt og peber

 

  1. På en pandes tilføjes en lille sjat olie samt lidt fintsnittet løg. Steg løgene små 5 minutter ved middel varme og tilføj efterfølgende det hakket oksekød – her skal panden være drøn varm.
  2. Imens rives squash og gulerødder på et rivejern. Når kødet har taget farve tilføjes krydderierne og stedet med et minuts tid. Tilføj de revet grøntsager samt fintsnittet hvidløg. Dernæst tilføjes tomatpure og retten skal simre indtil eventuelt væde er forsvundet.
  3. Smag til og lad kødet køle helt af.

 

Fremgangsmåde 

  1. Når Dejen har hævet færdigt og fyldet er blevet kold skal piroggerne samles.
  2. Dejen deles i 10-12 mindre stykker. Mellem to lag bagepapir ruller man hvert enkelt dejstykke ud til en lille cirkel.
  3. Læg en skefuld fyld på den ene halvdel af cirklen, tilføj evt. lidt revet mozzarella, og fold siderne sammen så man får en halvcirkel. Luk kanterne tæt med fingrene.
  4. Pensl piroggerne med lidt sammenpisket æg og bag dem i en 220 grader varm ovn i ca. 20 minutter.

2 kommentarer

  • Stine

    Hej Camilla
    De ser virkelig lærke ud! Hvis du skulle spise pirogger til frokost ville du så spise 1 eller to?
    Jeg sidder og laver madplan for næste uge med dine opskrifter – og jeg glæder mig allerede! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • camilladrabo

      Hej Stine 🙂 Det kommer an på hvad jeg ellers ville spise, men tror der er omkring 100-110 kcal i en, så jeg ville muligvis spise to plus nogle grøntsager 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tærte fyldt med chorizo, tomat, broccoli og mozzarella