Sunde pirogger fyldt med kød og grøntsager

Kold kakaogrød!!

IMG_3093

Udover en god bolle med tandsmør og ost, så er min all time favorit morgenmad kold kakaogrød med lækker topping. Jeg har normalt aldrig været den store tilhænger af grød, men jeg var helt solgt, første gang jeg smagte kold kakaogrød. Det smager bare sååå godt.

Udover at grøden er yderst nem at lave, den skal bare blandes sammen aftenen før også på køl, så kan man tilmed toppe den med lige hvad man ønsker. Ofte topper jeg min grød med peanutbutter, banan og lidt kokos, men der findes mange forskellige kombinationer som smager skønt.

Længere nede i indlægget kan I se mange forskellige toppings versioner.

IMG_5052IMG_1456(Grund)opskriften

30g grovvalsede havregryn

20g chiafrø

ca. 170 g mælk

1 spsk. kakaopulver

Lidt flydende sødemiddel

  1. Alle 5 ingredienser blandes godt sammen og skal lige stå på køkkenbordet 5 minutter, så kan man bedre fornemme om den kan trække mere mælk eller ej.
  2. Efterfølgende stilles grøden på køl natten over.
  3. Om morgenen tages grøden ud af køleskabet og toppes med hvad man ønsker. Det kan eksempelvis være skyr, banan, bær, æble, appelsin, kokos, chokolade, nødder osv.

Nedenfor kommer flere forskellige forslag til topping kombinationer til denne kakaogrød. I kan selvfølgelig toppe grøden med præcis det I foretrækker, men her kommer lidt inspiration.

IMG_5716

Kakaogrød toppet med jordbær, kokosflager, hindbær og bagte saltet mandler.

IMG_1455

Kakaogrød toppet med banan, kokosflager, peanutbutter og kakaonibs.

IMG_7200

Kakaogrød toppet med jordbær, skyr, blåbær og lidt kokosflager.

IMG_6152

Kakaogrød toppet med mandler, æble og lidt karamel (Dulce de Leche).

IMG_1453

Kakaogrød toppet med blåbær, banan, peanutbutter, æbletern, kokos og lidt kakaonibs

IMG_1458

Kakaogrød toppet med mandelmælk, hindbær, bodylab hvid chokolade topping, hakket mandler, kokos og kakaonibs.

img_7658

Kakaogrød som smager af snickers. Den er toppet med banan, peanuts, peanutbutter, peanutpulver, kokosflager og mørk chokolade.

Skriv en kommentar

  • Kristine fjordskov

    Hej Camilla. Nyder at følge dig på fb og bloggen. Og endnu mere nyder jeg en kold Kakaogrød til mon morgenmad, den er virkelig kommet for at blive. Men har gået lidt med et spørgsmål til grøden. Hvordan kan det være du bruger mandelmælk og ikke bare alm skummetmælk. Kalorie mæssigt er der lidt at spare. Tanker herfra og tak for en fantastisk opskrift. ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • camilladrabo

      Hov undskyld Kristine, at jeg først svare nu. Den havde forputtet sig 🙂 Men håber du fik svar via facebook, ellers skriver du bare igen 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunde pirogger fyldt med kød og grøntsager