Madplan uge 32

Is-sandwich med vaniljeis og cookies

Ada4037a Ac10 4b40 8f8d 4018d4999aaf

Is-sandwich med en lækker hjemmelavet sukkerfri og sundere vaniljeis med chokoladestykker, lagt mellem to sprøde sundere cookies! Lyder det ikke ret lækkert? Det er lige hvad det er… Cookies og is er jo virkelig 2 lækre ting, hvis I spørger mig, så en sammensætning af disse to elementer kan jo ikke gå helt galt 🙂 Jeg har forsøgt at lave min egen is, hvor der hverken er sukker eller fløde is, og jeg synes den blev ret godt. Den smager dog bedst hvis man spiser den med det sammen eller lige hurtigt smider den på frost 15 minutter. Ligger den for længe bliver den ret hård, men smager stadig godt.

6509a49d 59d7 4e8a B2fd 46ca45a6a5fc

OPSKRIFT 5 stk.

Vaniljeis

6 dl sødmælk

1 vaniljestang

3 æggeblommer

10 dråber sødemiddel

50g hakket 70% chokolade

  1. Start med at komme mælk og vaniliestang i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet, derefter tages gryden af varmen.
  2. Æggeblommer og sukker piskes sammen i en skål, til blandingen er blevet til æggesnaps. Derefter hældes ca. 1?3 af mælkeblandingen i æggesnapsen, mens der piskes godt igennem.
  3. Æggesnapsen hældes tilbage i gryden, som sættes tilbage på komfuret ved svag varme. Nu skal der piskes godt igennem hele tiden, lige indtil cremen er blevet lækker og tyk. Men pas på det ikke brænder på det må ikke koge, bare blive godt varm.
  4. Når cremen er blevet tyk tages den af varmen, kommes i en skål og afkøles.
  5. Den kolde creme skal nu køres på ismaskinen. Jeg brugte min ismaskine som skal sættes på min kitchen aid, har I en rigtig ismaskine så brug endelig den 🙂 Isen køres på maskinen i ca. 30 minutter ? men det afhænger lidt af din ismaskine.
  6. Når isen har fået den ønsket konsistens tilsættes den hakket chokolade.

På en kitchen aid kan man ikke få isen helt fast, så da den havde fået en softice lignende konsistens, kom jeg isen i en skål og satte den på frost små 15 minutter, før jeg begyndte at samle isene.

 

Cookies

90g nødder

70g havregryn

30g kokosmel

2 spsk. kokosolie

1 tsk. bagepulver

1 tsk. Vanilje

1 æg

1 spsk. sukrin gold

30g hakket 70% mørk chokolade

  1. Til at starte med skal nødderne blendes godt igennem til det er blevet til mel.
  2. Efterfølgende skal ‘melet’ blandes sammen med de resterende tørre ingredienser.
  3. Kokosolien smeltes og blandes sammen med de tørre ingredienser sammen med det ene æg.
  4. Rør blandingen godt sammen og tilføj til sidst den hakket chokolade.
  5. Rul dejen ud og tryk ca. 14 små cookies ud med et glas. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 175 grader i 10-12 minutter.

 

Fremgangsmåde

  1. Når dine cookies er blevet helt kolde og isen har ligget på frost ca. 15 minutter er det på tide at samle isene.
  2. Læg en spsk. vaniljeis på en cookie og læg den anden ovenpå, bliv ved indtil der enten ikke er mere is eller flere cookies.
  3. Pak hver is ind i film og læg dem i en frysepose inden de kommes på frost. De kan sagtens spises med det samme, det vil jeg faktisk foretrække, da isen så er lækker og blød, men de kan sagtens fryses ned, de skal bare tages ud ca. 30 min inden de skal spises.

D2c9091f 5d76 4732 8e21 21993529b4187f968e4a Ef4d 4ae9 Aeca Ccd8059d8def

Når disse 2 elementer er gjort klar, så skal is-sandwichene bare samles også er der lækker sundere is!

A4f37631 Adcb 4ebc B757 B7efa77449af082e58c8 1a9e 420c 8520 637a70189f9dC21f5e56 Edd1 4e3a B748 1f1037444d52E5579981 B92c 4d8d 89c1 8192e95254b4Db3ea459 F98f 4759 9e45 Fd7a2855d2849532f26e A709 459e 85c3 41dc8b14dd42

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 32