Is-sandwich med vaniljeis og cookies
Is-sandwich med en lækker hjemmelavet sukkerfri og sundere vaniljeis med chokoladestykker, lagt mellem to sprøde sundere cookies! Lyder det ikke ret lækkert? Det er lige hvad det er… Cookies og is er jo virkelig 2 lækre ting, hvis I spørger mig, så en sammensætning af disse to elementer kan jo ikke gå helt galt 🙂 Jeg har forsøgt at lave min egen is, hvor der hverken er sukker eller fløde is, og jeg synes den blev ret godt. Den smager dog bedst hvis man spiser den med det sammen eller lige hurtigt smider den på frost 15 minutter. Ligger den for længe bliver den ret hård, men smager stadig godt.
OPSKRIFT 5 stk.
Vaniljeis
6 dl sødmælk
1 vaniljestang
3 æggeblommer
10 dråber sødemiddel
50g hakket 70% chokolade
- Start med at komme mælk og vaniliestang i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet, derefter tages gryden af varmen.
- Æggeblommer og sukker piskes sammen i en skål, til blandingen er blevet til æggesnaps. Derefter hældes ca. 1?3 af mælkeblandingen i æggesnapsen, mens der piskes godt igennem.
- Æggesnapsen hældes tilbage i gryden, som sættes tilbage på komfuret ved svag varme. Nu skal der piskes godt igennem hele tiden, lige indtil cremen er blevet lækker og tyk. Men pas på det ikke brænder på det må ikke koge, bare blive godt varm.
- Når cremen er blevet tyk tages den af varmen, kommes i en skål og afkøles.
- Den kolde creme skal nu køres på ismaskinen. Jeg brugte min ismaskine som skal sættes på min kitchen aid, har I en rigtig ismaskine så brug endelig den 🙂 Isen køres på maskinen i ca. 30 minutter ? men det afhænger lidt af din ismaskine.
- Når isen har fået den ønsket konsistens tilsættes den hakket chokolade.
På en kitchen aid kan man ikke få isen helt fast, så da den havde fået en softice lignende konsistens, kom jeg isen i en skål og satte den på frost små 15 minutter, før jeg begyndte at samle isene.
Cookies
90g nødder
70g havregryn
30g kokosmel
2 spsk. kokosolie
1 tsk. bagepulver
1 tsk. Vanilje
1 æg
1 spsk. sukrin gold
30g hakket 70% mørk chokolade
- Til at starte med skal nødderne blendes godt igennem til det er blevet til mel.
- Efterfølgende skal ‘melet’ blandes sammen med de resterende tørre ingredienser.
- Kokosolien smeltes og blandes sammen med de tørre ingredienser sammen med det ene æg.
- Rør blandingen godt sammen og tilføj til sidst den hakket chokolade.
- Rul dejen ud og tryk ca. 14 små cookies ud med et glas. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 175 grader i 10-12 minutter.
Fremgangsmåde
- Når dine cookies er blevet helt kolde og isen har ligget på frost ca. 15 minutter er det på tide at samle isene.
- Læg en spsk. vaniljeis på en cookie og læg den anden ovenpå, bliv ved indtil der enten ikke er mere is eller flere cookies.
- Pak hver is ind i film og læg dem i en frysepose inden de kommes på frost. De kan sagtens spises med det samme, det vil jeg faktisk foretrække, da isen så er lækker og blød, men de kan sagtens fryses ned, de skal bare tages ud ca. 30 min inden de skal spises.
Når disse 2 elementer er gjort klar, så skal is-sandwichene bare samles også er der lækker sundere is!
Ingen kommentarer endnu