Spaghetti Carbonara med bønnespaghetti

Hurtig Pommes Anna med olie

Her kommer lige en ide til lidt lækkert tilbehør til aftensmaden. Nemlig en lidt sundere udgave af Pommes Anna, denne version er nemlig lavet på olie i stedet for smør, men bare rolig den smager stadig virkelig godt. Denne version skal heller ikke lægges i pres, på køl eller så meget andet. Den skal bare lægges sammen og i ovnen, så den er rimelig hurtig at lave.

OPSKRIFT 6-8 personer

Ingredienser

1 kg kartofler

1 dl god olie

1 håndfuld frisk timian

2 skalotteløg

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Skyl kartoflerne og tør dem med et viskestykke.
  2. Med et mandolinjern snittes kartoflerne til tynde skiver. I kan selvfølgelig bruge en kniv, men det tager bare flere timer.
  3. Skalotteløgene snittes MEGET fint, og den friske timian rives i mindre stykker.
  4. Tag en rund form frem, jeg brugte en silikoneform, og gå så i gang med at samle.
  5. Smør med olie i hele formen og læg et lag kartofler, smør med lidt olie og en lille smule salt, tilføj et nyt lag kartofler og bliv ved til der ikke er flere kartoffelskiver. Nøjes med at tilføje peber, skalotteløg og timian mellem hvert andet lag.
  6. Når alle lagene er lagt, kommes et stykke stanniol over formen og den stilles i ovnen i ca. 1 time ved 200 grader. Efter 30 minutter fjernes stanniolen så kartoflerne kan få lidt farve.
  7. Pommes Anna tages efterfølgende ud af formen, lægges på et stykke bagepapir på en bageplade og stilles tilbage i ovnen ved 220 grader i 10 minutter lige inden den skal serveres, så kan den lige få lidt farve over det hele. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spaghetti Carbonara med bønnespaghetti