Hurtig Pommes Anna med olie

Mazarinkage med kokos toppet med hvid chokoladecreme og bær

En skøn sukkerfri og glutenfri kage, bestående af en lækker blød marcipanbund med kokos. Bunden er toppet med en creme (som ikke er fedtfattig) samt friske bær. Normalt laver jeg lidt sundere kager end denne, men jeg synes at indimellem er det ok, og man spiser jo ikke hele kagen selv – et stykke er nok 😉 men selvom den ikke er speciel kalorielet så prøv den! For den smager virkelig godt ?

OPSKRIFT 10 personer

Bund

150g sukkerfri marcipan

60g æblemos

2 æg

1 spsk. mandelessens

0,5 tsk. vaniljepulver

1 spks. sukrin gold

1 tsk. Husk

50g mandelmel

30g kokosmel

0,5 tsk. bagepulver

10g hakket mandler

40g mørk chokolade

  1. Æg, marcipan og æblemos blendes sammen.
  2. Sukrin gold, bagepulver, vaniljepulver, mandelessens, mandelmel og Husk tilføjes til foodprocessoren og blendes til dejen er blevet lind og sammenhængende.
  3. De hakket mandler og kokosmel vendes i dejen, som efterfølgende kommes i en springform beklædt med bagepapir.
  4. Bag kagen 15-17 minutter ved 200 grader.
  5. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af på en rist. Hak den mørke chokolade og strø det ud over den varme kage. Efter et par minutter er chokoladen smeltet og med en kniv smøres chokoladen ud over hele kagen. Lad den nu køle helt af evt. i køleskabet.

 

Creme

Cremen som skal smøres ud på marcipanbunden består af 2 forskellige elementer. En vaniljecreme og en chokoladeganache, som skal blandes sammen inden cremen kommes på kagen. Begge ting kan sagtens laves dagen i forvejen.

Vaniljecreme

2 æggeblommer

1 spsk. maizena

2 dl mælk

1 vaniljestang

  1. Vaniljestangen flækkes på langs og med en kniv tages kornene ud.
  2. I en kasserolle kommes mælk, æg, vanilje, sødemiddel og maizena i. Sørg for at piske alle ingredienserne godt sammen før kasserollen kommes på blusset.
  3. Skru op for middelvarme og lad massen blive varm. Sørg for at piske i cremen hele tiden, så den ikke brænder på. Efter 2-3 minutter bliver cremen tyk og den skal efterfølgende småsimre 1 minut mens der piskes kraftigt.
  4. Vaniljestangen fjernes, cremen kommes i en skål og stilles på køl et par timer.

 

Hvid chokolade ganache

2,5 dl piskefløde

100g sukkerfri hvid chokolade

  1. Den hvide chokolade hakkes i mindre stykker og kommes i en skål.
  2. Fløden varmes op, husk at røre i den så den ikke brænder på. Den må ikke koge bare blive varm.
  3. Når fløden er blevet varm, hældes den over den hakket chokolade og skal stå 3-4 minutter før der røres i blandingen.
  4. Stille og roligt røres der i blandingen til den er sammenhængende og uden chokoladeklumper.
  5. Massen hældes i en skål og dækkes med husholdningsfilm. Sørg for at filmen rører massen og husk at køre filmen op af siderne. Dette er meget vigtigt for at undgå at der dannes kondens.
  6. Stil skålen på køl nogle timer, gerne til den næste dag.

Fremgangsmåde af cremen

  1. Når både ganachen og vaniljecremen er blevet kolde, skal de begge piskes op. Start med at piske vaniljecremen godt igennem og kom den i en skål.
  2. Derefter skal ganachen piske til flødeskum, men pas endelig på det ikke får for meget.
  3. Kom et par skefulde ganache i skålen med vaniljecremen og bland det godt sammen. Efterfølgende vendes resten af ganachen i vaniljecremen – ikke alt for voldsomt, men stille og roligt.
  4. Smør den færdige creme udover marcipanbunden og pynt med friske bær og lidt mynte. Velbekomme 🙂

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hurtig Pommes Anna med olie