Søde kartofler fyldt med salat og spicy kød

Grillet flankesteak med græsksalat, bearnaisecreme og pastinakker

En lækker og ikke mindst nem omgang aftensmad. Serverer man denne portion, tror jeg de fleste vil tro, at man har tilbragt mange timer i køkkenet, men det tager egentlig ikke lang tid at lave. Salaten er hurtig at snitte, cremen mikses sammen i løbet af et par minutter og rodfrugterne skal bare skæres i staver og smides i ovnen. Ja og flankesteaken skal bare have nogle minutter på hver side på grillen. Så man kan hurtigt imponere med denne ret.

Græsk salat er virkelig en af mine yndlingssalater, tror det er fetaen som spiller en væsentlig rolle her, men altså det smager jo bare lækkert. Min bearnaisecreme er jeg også blevet ret vild med, den smager skønt af bearnaise og passer helt perfekt til et godt stykke rødt kød. Dog skal det lige siges at bearnaisecremen ikke smager så godt dagen efter, hvorfor forstår jeg ikke helt, men den er bedst samme dag, som den er lavet.

OPSKRIFT 3 personer

Ingredienser

1 stk. flankesteak

5 store pastinakker

1 peberfrugt

10 cherrytomater

En halv agurk

2 håndfulde rucola

40g feta

1 lille rødløg

1 håndfuld frisk oregano

1 tsk. tørret oregano

1 tsk. tørret basilikum

Lidt koldpresset rapsolie

6 spsk. creme fraise

Evt. lidt mayonnaise (hvis man ikke er fedtforskrækket)

1 tsk. bearnaiseessens

2 spsk. frisk estragon

2 spsk. tørret estragon

7-8 dråber citronsaft

0,5 tsk. gurkemeje

1 spsk. paprika

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Først blandes fromage fraise, bearnaiseessens, estragon, gurkemeje, citronsaft samt lidt salt og peber sammen og smage til. Stil cremen på køl indtid I skal spise.
  2. Pastinakkerne skæres i stave og blandes sammen med salt, peber, lidt olie samt paprika. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 200 grader i ca. 35-40 minutter.
  3. Skær agurken i skiver, halver cherrytomaterne, skær peberfrugten i terns samt rødløg i halve ringe. Det hele kommes i en skål sammen med rucola, rapsolie og feta samt den friske og tørret oregano og basilikum. .
  4. Kødet strøs med lidt salt og peber og smides på en meget varm pande eller grillen. Den skal have 2-3 minutter på hver side og skal efterfølgende køle af små 10 minutter.

Når kødet er køles af, pastinakkerne er bagt færdigt og salaten og cremen er bikset sammen, ja så er det bare med at få serveret og spist. Velbekomme. Opskriften på både bearnasiecremen og den græske salat ligger allerede på bloggen, hvis I har brug for en mere udførlig forklaring på opskrifterne.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søde kartofler fyldt med salat og spicy kød