Grillet flankesteak med græsksalat, bearnaisecreme og pastinakker

Kikærteboller med revet gulerod

Kikærteboller eller boller med kikærter, hvordan man nu lige vil sige det, men alt i alt så er disse boller lavet på kikærter og de er virkelig lækre ? De består primært af udblødte kikærter, så de er jo ret sunde og rimelig proteinrige. De smager godt, både som et lille sødt mellemmåltid med eksempelvis banan eller/og peanutbutter på, men de kan også sagtens bruges som sandwichboller.

Konsistens bliver lidt kompakt, men det gør ikke så meget, synes jeg. Tilgengæld er de bagte, det synes jeg ikke altid boller uden hvedemel bliver, de bliver ofte lidt slatne og ‘våde’, men ikke disse.

OPSKRIFT 6 stk.

Ingredienser

250g kikærter

40g havregryn

50g solsikkekerner

3 æg

1 spsk. quick yeast eller tørgær

1 spsk. husk

1 tsk. salt

1 spsk. multisød eller sukrin gold

2 stk. gulerødder

3 spsk. hørfrø

2 dl vand

 

Fremgangsmåde

  1. De udblødte kikærter kommes i en blender eller foodprocessor og blendes virkelig godt igennem. Det kan tage nogle minutter før kikærterne er blendet helt ud.
  2. Derefter tilføjes solsikkekerner, æg, havregryn, husk, salt, sukrin gold, gær og vand, som blendes med.
  3. De revet gulerødder og hørfrø vendes i dejen.
  4. Lad dejen stå 10 minutter.
  5. Form dejen til boller, strø eventuelt lidt sesamfrø over og bag dem ved 180 grader i 20 minutter. Lad dem køle af på en rist.

15 kommentarer

  • Maria

    Skal der også 1 spsk tørgær i hvis man bruger det ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mai Godiksen

    Jeg mener de IKKE var ordenlig bagt 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mai Godiksen

    Kan man bruge almindelig gær istedet for tørgær? og så opløse det i vandet evt?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • camilladrabo

      Jep det kan man godt 🙂 Har hørt andre har gjort det.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mai Godiksen

      Super, Jeg har nemlig lagt mærke til at der er rigtig mange glutenfrie/ hvedefrie bageopskrifter hvor alm. gær aldrig bruges, og kan ikke selv regne ud hvorfor de evt. kunne være et problem 🙂

      Jeg har bagt dem og synes de blev ordentlig bagt selvom de fik næsten 40 min, men prøver igen 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • camilladrabo

      Det er mest fordi tørgær og specielt quick yeast hæver bedre i glutenfri bagning, men man kan sagtens bruge almindelig gær, hvis man foretrækker det 🙂 Mærkeligt de ikke blev ordentlig bagt, det plejer min ellers altid at blive 🙁 Måske du næste gang skal prøve med 2 spsk. mere mel af en slags.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mai Godiksen

      ok, ja tænker dejen har været lidt for fugtig. Tak!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • camilladrabo

      Ja det tror jeg du har ret i. Så lidt 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Kan man undvære det tørgær?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • camilladrabo

      Jeg ville nok bare tilføje lidt almindelig tørgær eller i hvert fald lidt bagepulver, ellers er jeg bange for at de bliver for kompakte.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Veronica

    Hey tak for skønne opskrifter! Ville bare lige høre hvor man kan købe sukrin gold? Og Quick yeast? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • camilladrabo

      Sukrin gold kan man ofte få i både føtex, meny og superbrugsen. Ellers kan det også købes i matas samt helsebutikker. Quick yeast plejer jeg at købe i en helsebutik, hvor jeg bor 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

    Er det gul fiberhusk eller den grønne husk du anvender? Tror nemlig at jeg har kommet for lidt i. Bruger selv kun gul fiberhusk, hvor en spsk alm grøn husk svarer til 1 tsk gul fiberhusk. Jeg kom 1 tsk gul fiberhusk i og de blev lige til skraldespanden ??

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • camilladrabo

      Ja det er den gule jeg bruger, men forstår ikke det ikke funderede. Jeg bruger kun 1 tsk gul husk, og mine plejer at blive gode. Hvorfor rød de ud? hang de ikke sammen eller?

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grillet flankesteak med græsksalat, bearnaisecreme og pastinakker