Svampe fyldt med bacon, smøreost og purløg

Sundere ceasar salad

For et par uger siden forsøgte jeg mig med en lidt sundere version af den klassiske og ikke mindst lækre ceasar salad. Det er virkelig en fantastisk salat, så jeg var lidt i tvivl om den stadig ville være lækker med nogle små justeringer, men jeg kan fortælle at den stadig smager helt forrygende.

Jeg har prøvet at lave dressingen lidt sundere, men for at få den korrekte smag kræver det lidt fedme, så den er ikke helt fedtfattig, men man kan jo nøjes med lidt eller blande den op med lidt vand så den bliver fortyndet.

OPSKRIFT 3-4 personer

Ingredienser

1 hel kylling eller 4 kyllingefileter

1 pakke parmaskinke

2 skiver rugbrød

2 romainesalater

2 spsk. fromage fraise

1 spsk. light salatmayonnaise

2 ansjoser

2 fed hvidløg

2 spsk. olie

1 tsk. citronsaft

1 spsk. revet parmesanost

 

Fremgangsmåde

  1. Jeg brugte en hel kylling som jeg kogte, men I kan sagtens bare koge et par kyllingefileter, ja eller stege dem hvis I hellere vil det. Bare sørg for de bliver tilberedt 🙂
  2. Rugbrødet skæres i tern, vendes i lidt olie og salt og kommes på en bradepande sammen med parmaskinken.
  3. Kom bradepanden i ovnen i 6-7 minutter og begge dele skulle gerne være færdige.
  4. Skær romainesalaten ud.
  5. I en blender kommes ansjoser, fromage fraise, mayonnaise, revet hvidløg, citronsaft og parmesan. Det hele blendes rigtig godt igennem og olien tilføjes stille og roligt til sidst. Smag dressingen til med lidt peber og eventuelt også med lidt salt.
  6. Når både kylling, rugbrød og parmaskinke er tilberedt, ja så er det bare om at servere. Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svampe fyldt med bacon, smøreost og purløg