Svampe fyldt med bacon, smøreost og purløg

Spicy boller i karry

En lidt anderledes udgave af boller i karry. Jeg er faktisk ikke så meget til boller i karry, specielt fordi karry aldrig har været en af mine yndlings krydderier –  jeg synes faktisk det er en lidt kedelig ret. Men den har alligevel inspireret mig til at lave denne ret, som også er en form for boller i karry, men i stedet for gul karry så har jeg brugt rød karrypasta og det smager altså meget anderledes og bedre, hvis I spørger mig.

Retter tager ikke meget mere end små 40 minutter fra start til slut, så det synes jeg er ok hurtigt at fremstille en lækker omgang aftensmad. Man kan jo også altid lave en dobbelt portion og fryse resten ned, så har man en hurtig gang aftensmad en dag hvor der ikke er så meget tid.

OPSKRIFT 3-4 personer

500g hakket kalv og flæsk 3-4%

2 rødløg

2 gulerødder

2 peberfrugter

1 fed hvidløg

1 tsk. paprika

1 tsk. karry

1 spsk. spidskommen

Et knivspids tørret chiliflager

2 spsk. karrypasta

1 dåse kokosmælk light

1 dåse flået tomater

  1. 1 løg, 1 fed hvidløg og 1 gulerod rives på et rivejern og blandes sammen med det hakket fars. Derudover røres farsen sammen med 1 spsk. karry, 1 tsk. paprika, chili samt 1 spsk. spidskommen. Lad farsen trække 10 minutter.
  2. Form små kødboller af farsen og steg dem på en sauterpande i lidt olie. De skal have ca. 8-9 minutter. Når kødbollerne er færdigstegte tages de af panden.
  3. 1 gulerod, 1 løg og begge peberfrugter skæres i tern og steges i lidt olie på den pande, hvor kødbollerne har stegt. Efter 6-7 minutter tilføjes karrypasta, flået tomater og kokosmælk. Lad blandingen småsimre et par minutter og tilføj derefter kødbollerne. Lad retten simre små 10 minutter og server med enten kogte grove ris eller blomkålsris. Jeg toppede retten med lidt frisk mango, som passede rigtig godt til den lidt stærke ret.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svampe fyldt med bacon, smøreost og purløg