Blåbær havregrød

Ideer til sundere pizzabunde!

De fleste af os gider ikke det vilde til aftensmad, når vi nærmer os fredag aften og det må gerne bare være noget hurtigt og nemt. De fleste tyer til en form for fastfood for det passer bare til fredag aften, men man kan jo sagtens lave fastfood mad selv. Det smager ofte meget bedre og er heller ikke lige så usundt som det man køber, og man kan jo også ligefrem gøre det decideret ‘sundt’.

Derfor har jeg her fundet alle mine opskrifter frem på sundere udgaver af pizzabunde. Jeg har flere forskellige hvor bundene er lavet af grøntsager, men også et par stykker som er lavet på almindelig mel dog både fuldkornsmel og hvedemel. Dog vil jeg påpege at mit fyld ikke er specielt inspirerende eller anderledes, det er ofte de samme 2-3 slags kombinationer jeg bruger, da det er dem jeg bedst kan lide. Så her er det altså mest bundene som er anderledes og tilmed sundere 🙂

Pizza på en bund af søde kartofler

Pizza lavet på en bund af søde kartofler er en ret jeg har set florere på de sociale medier gennem længere tid, men det tog mig lidt tid, før jeg selv fik afprøvet opskriften. Jeg kan nu godt lige søde kartofler, men jeg syntes det virkede lidt mærkeligt som bund til en pizza, men hold da op hvor smager det skønt. Jeg synes virkelig det fungerer utrolig godt. Jeg toppede min pizza med revet ost og skinke, helt almindelig pizza uden de store dikkedarer og den holder fuldstændig.

Dbda790e C736 43ad B19d Bc380aad9e1dFuldskornspizza med spicy oksekød og forårsløg dressing

Hvis I ikke lige gider en pizza på en bund af grøntsager, så kan I prøve denne fuldkornsbund. Den smager godt og er hurtig at lave. Dog er det en koldhævede dej, som skal stå på køl i hvert fald 8 timer, men så kan I enten lave den dagen i forvejen eller om morgenen. Men hvis I ikke har tid, så bare følg opskriften og tilsæt 25g mere gær og lade den hæve en times tid. Jeg toppede pizzaen med lidt stegt spicy oksekød, peberfrugt, parmesan og en dressing.

cropped-IMG_5707-1-1.jpgBund lavet på hytteost og toppet med skinke, grøntsager og ost

Denne bund er primært lavet på æg og hytteost, ja også lige et par andre småting, men ellers er det disse to ingredienser som er bærende. Mange mennesker har et anstrengt forhold til hytteost, men I skal ikke være bange, for man smager altså ikke hytteosten i denne opskrift. Derudover bliver det kørt i en blender så alle klumperne bliver blendet ud. Bunden er ret hurtig at lave, da alle ingredienserne bare skal i blenderen også på et stykke bagepapir og i ovnen. Så prøv den endelig da den er ret proteinrig, smager god og samtidig lav på kalorier.

6ca4fdf6 C304 4b22 B6bf 24a648027223Fuldkornspizza med parmaskinke, squash og mozzarella

Denne pizza består også af en fuldkornsbund, den samme bund som længere oppe, fyldet på denne pizza er bare anderledes. Toppingen består af revet mozzarella, mozzarella bøf, parmaskinke samt lidt skiver squash. Pizzaen er virkelig lækker og specielt de små lommer med lækker ost fra mozzarella bøffen fungerer rigtig godt, bare husk at købe en god mozzarella bøf.

img_6398Meatza lavet på hakket oksekød og toppet med stegte grøntsager

Denne meatza er noget anderledes end de andre pizzaer, da den er lidt omvendt skruet sammen. Her består bundet af hakket kød som er blandet sammen med forskellige krydderier og bagt i ovnen. Derudover består fyldet primært af blandet grøntsager og lidt hytteost. Om I vil bruge hakket okse-, svine- eller kyllingekød bestemmer I selv, jeg synes ærlig talt ikke det gør den store forskel, ja og grøntsagerne kan ligeledes variere efter smag.

Squash pizza toppet med revet mozzarella, skinke og grøntsager

De fleste bunde kræver lidt arbejde, enten skal dejen røres sammen og stilles til hævning eller grøntsagerne skal skrælle, koges eller lignende før de blandes sammen med de øvrige ingredienser, så alt i alt tager det lidt tid. Men denne pizzabund kræver ikke meget mere end et par minutter og en god kniv, da bunden bare består af squash skiver. Det er en dejlig nem måde at lave pizza på, og I kan toppe skiverne med præcis hvad I ønske. Tryk på linket og I kan se hvor hurtigt pizzaen bikses sammen.

IMG_3716

Blomkålspizza toppet med hakket oksekød og grøntsager

Denne pizza var en af de første sundere pizzaer som jeg prøvede at eksperimentere med, det tog dog et par gange før den blev rigtig god, men jeg synes denne opskrift er værd at afprøve. Det tager lidt tid at bikse sammen, men jeg synes det er arbejdet værd. Fyldet består af hakket kød som er vendt på panden sammen med lidt forskellige krydderier, derudover toppede jeg pizzaen med lidt ost og grøntsager.

Som I kan fornemme så kan man lave pizza på mange forskellige måder. Selvfølgelig kan man variere fyldet som man ønsker, men man kan også lave bunden på mange forskellige måder, som I kan se ovenstående. Jeg håber I kan finde lidt inspiration til anderledes måder at lave sundere pizzaer på.

God fredag!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blåbær havregrød