Ideer til sundere pizzabunde!

Koldhævede havregrynsboller

Der er nu intet som en lækker hjemmebagt lun boller til at sparke weekenden i gang med. Disse koldhævede grovboller med havregryn er utrolig hurtige at bikse sammen og de smager skønt. Dejen røres hurtigt sammen aftenen før de skal bages, kommes i køleskabet og den efterfølgende morgen kommes de på et stykke bagepapir og bages i ovnen omkring 15 minutter også er der nybagte boller.

Det er virkelig en dejlig nem opskrift og man kan variere den som man ønsker. Eksempelvis kan man skifte lidt mellem forskellige typer mel, bruge enten fuldkorns speltmel, grahamsmel, almindelig speltmel, ølandshvedemel eller lignende. Jeg synes det er sjovt at eksperimenterer lidt, så bliver boller forskellige fra gang til gang. Men denne opskrift er en god basis opskrift for nogle lækre boller.

Hvis I ligesom jeg elsker hjemmebag, så ligger der flere forskellige opskrifter her på bloggen på. Der er eksemplevis nogle lækre gulerodsbrud, græskarboller og andre koldhævede boller.

OPSKRIFT 9 stk.

Ingredienser

20g gær

8 dl vand

200g grovmel

450g hvedemel

200g havregryn

90g hørfrø

2 tsk. honning

1 tsk. salt

 

Fremgangsmåde

  1. Vand kommes i en skål og gæren røres ud.
  2. Tilsæt salt, honning, havregryn og hørfrø.
  3. Tilsæt alt det grove mel og sørg for at røre dejen godt sammen. Her kan I enten bruge håndkraft eller en køkkenmaskine.
  4. Tilsidst tilsættes hvedemelet lidt af gangen indtil dejen har en blød konsistens, det skal være som en tyk havregrød.
  5. Kom dejen i en oliesmurt skål, dæk til og stil skålen på køl til næste morgen.
  6. Den efterfølgende morgen tændes ovnen på 250 grader, med en stor ske kommes dejen på et stykke bagepapir til 9 boller. Skru ovnen ned på 230 grader og bag bollerne i 15-17 minutter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ideer til sundere pizzabunde!