Koldhævede havregrynsboller

Skinkesalat

Når vi i familien holder henholdsvis påske- og julefrokost, så har jeg de sidste par år lavet skinkesalat, for det er min familie nemlig ret vild med. Jeg plejer ofte at lave en ‘rigtig’ skinkesalat fyldt med mayo, men har også prøvet at lave en lidt sundere version. Ingen tvivl om at den fede skinkesalat smagte fantastisk, men den sundere udgave smager altså også ret godt. Min far kunne faktisk slet ikke smage forskel, men det var der altså 🙂

Men nu er det jo ikke sådan at skinkesalat kun spises til påske og jul, man kan sagtens spise det året rundt, for det smager jo virkelig godt. Derudover synes jeg det er skønt at have denne slags ‘salat’ liggende i køleskabet – det pifter lige den halv-kedelige rugbrødsmad lidt op.

Opskrift

300g pålægsrester/kødrester

100 g cremefraise 5%

100g fromage fraise

30g frisk purløg

1 lille løg

Lidt citronsaft

Salt og peber

  1. Kødrester kan være pålægsrester eller kødrester fra aftensmaden. Jeg bruger både mørbrad, flæskesteg og hvad jeg ellers har tilbage af rester.
  2. Kødet køres enten gennem en kødhakker eller i en blender. Jeg synes det er noget nemmere at bruge en blender, men en kødhakker er nok mere ‘rigtig’, det tager bare så lang tid.
  3. Purløg og løg snittes fint og blandes sammen med det hakket kød. Fromage fraise, cremefraise, salt, peber, citron og fintsnittet purløg tilsættes.
  4. Det hele røres godt rundt og smages til.
  5. Lad salaten trække på køl en lille times tid og smør et god lag på din rugbrødsmad.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koldhævede havregrynsboller