Koldhævede havregrynsboller

Skinkesalat – nemmeste opskrift på hjemmelavet skinkesalat

Når vi i familien holder henholdsvis påske- og julefrokost, så har jeg de sidste par år lavet skinkesalat, for det er min familie nemlig ret vilde med. Jeg plejer ofte at lave skinkesalat med mayonnaise, men har også prøvet at lave en lidt sundere version. Ingen tvivl om at den fede skinkesalat smagte fantastisk, men den sundere udgave smager altså også ret godt. Så I kan jo vælge at bytte til af fromage fraichen ud med mayonnaise.

Men nu er det jo ikke sådan at skinkesalat kun spises til påske og jul. Man kan sagtens spise det året rundt, for det smager jo virkelig godt. Derudover synes jeg det er skønt at have denne slags ‘salat’ liggende i køleskabet – det pifter lige den halv-kedelige rugbrødsmad lidt op.

OPSKRIFT

Ingredienser

300g pålægsrester

100 g cremefraiche 5%

50-70g fromage fraiche (eventuelt lidt mayonnaise)

30g frisk purløg

1 lille løg

1/2 tsk. citronsaft

Peber

 

Fremgangsmåde

  1. Pålægget køres enten gennem en kødhakker eller en foodprocessor til den ønsket konsistens.
  2. Purløg og løg snittes fint og blandes sammen med det hakket pålæg sammen med fromage fraiche, cremefraiche, peber og citronsaft.
  3. Det hele røres godt rundt og smages til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koldhævede havregrynsboller