Laksesalat på både røget- og varmrøget laks

Kyllingefilet i spicy sauce med kartoffelmos og lidt grønt

En lækker ret som fungerer rigtig godt hvis man vil have lidt ekstra lækkert til aftensmad, uden at det dog kræver det vilde. Retten består af en lidt spicy sauce, som man dog kan justere som man ønsker. Jeg er lidt af en kylling og tilføjer derfor ikke ret meget chili, men hvis I er lidt mere hardcore, så kom endelig mere chili i saucen. Nå men ovenpå saucen ligger lidt kylling og peberfrugter. Til kødet serverede jeg en kartoffelmos som er lavt på lige dele almindelig kartoffel og sød kartoffel, og mosen er smagt til med feta og persille. For lige at tilføje lidt ekstra grøntsager kogte jeg lidt broccoli og ærter.

Det er en virkelig lækker ret og jeg vil lige pointere, at hvis I ikke er vilde med søde kartofler, så skal I ikke lade jer skræmme, for sammen med de hvide kartofler samt de andre ingredienser, så bliver denne mos virkelig lækker.

OPSKRIFT 3 personer

Ingredienser

3 stk. kyllingefileter

3 stk. røde peberfrugter

2 stk. bagekartofler

2 stk. søde kartofler

200g broccoli

100g ærter

30g feta

1 bund persille

1 stk. rødløg

2 fed hvidløg

En halv frisk chili

1 tsk. hvidvinseddike

1 tsk. paprika

10 blade frisk basilikum

1 tsk. citronsaft

2 spsk. fromage fraise

1/2 dl vand

Lille sjat god olie (jeg bruger altid koldpresset)

 

Fremgangsmåde

  1. Bagekartofler og de søde kartofler skæres i store tern, kommes i en gryde med vand og koges til de er møre, de skal cirka have 20 minutter.
  2. Kyllingefileterne steges på en pande med lidt salt og peber. De skal ikke have mere end 2-3 minutter på hver side, da de bare skal have lidt farve.
  3. Imens laves saucen. I en foodprocessor eller blender kommes 1 peberfrugt, 1 rødløg, 2 fed hvidløg, citronsaft, vand, fromage fraise, frisk basilikum, paprika, chili og hvidvinseddike. Det hele køres godt igennem til det er blevet til en ok lind sauce.
  4. Kom saucen i et fad, placer de stegte kyllinger ovenpå saucen og tilføj tilsidst 2 peberfrugter skåret i store stykker. Kom fadet i en 220 grader forvarm oven i 20 minutter.
  5. 10 minutter inden kyllingerne er færdig sættes en gryde med vand over (husk godt med salt). Når vandet koger tilføjes broccolien som skal koge 4-5 minutter. 1 minut inden broccolien er færdig kommes ærterne i gryden.
  6. Når kartoflerne er kogte, moses de sammen med feta, salt, peber, lidt god olie samt friskhakket persille.

Så skulle alle elementerne gerne være færdige. Server kyllingefileterne, de kogte grøntsager samt kartoffelmosen, og så skulle alle gerne være glade 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Laksesalat på både røget- og varmrøget laks