Madplan uge 45

Moussaka med en sundere mornaysauce

Det er første gang jeg prøver at lave moussaka, men det bliver absolut ikke sidste for det smager jo virkelig godt. Jeg har dog revideret lidt i originalversionen så den er blevet lidt sundere, men smagen fejler altså intet. I stedet for at lave en rigtig mornaysauce, så har jeg prøvet mig frem og kommet med et ret godt alternativ, hvis jeg selv skal sige det.

OPSKRIFT 4 personer

Ingredienser

400g hakket oksekød

2 løg

3 fed hvidløg

1 dåse flået tomater (plus samme mængde vand)

1 stor spsk. tomatpure

3 friske tomater

1 tsk. oregano

1 tsk. timian

1 spsk. paprika

1/2 tsk. spidskommen

Knivspids tørret chili

Salt og peber

1 stor aubergine

150g hytteost

2 spsk. fromage fraise eller creme fraise

Lidt god olie

 

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg og steg det på en sauterpande eller i en gryde ved middelvarme i lidt olie. Når løgene er blevet gennemsigtige skrues der godt op for panden og oksekødet tilføjes.
  2. Når kødet er brunet af tilføjes salt, peber, paprika, timian, oregano, spidskommen samt den tørret chili. Kom tomatpure på panden og lad det stege af 20 sekunder. Rør det hele sammen og tilføj de flåt tomater samt vand (brug dåsen fra de flået tomater og tilføj en dåse vand). Hak de friske tomater og kom dem i gryden.
  3. Lad retten simre ved middelvarme mens de andre ting gøres klar. Den må gerne stå en halv til en hel time, afhængig af hvor lang tid du lige har.
  4. Snit auberginen i tynde skiver.
  5. I en blender tilføjes hytteost, fromage friase salt, peber og lidt olie. Blend det hele godt sammen og du har en sundere version af mornaysauce.
  6. Smør et fad med olie og kom et lille lag kødsaucen i bunden, læg et lag aubergine, tilføj alt kødsaucen, endnu et lag aubergine og til sidst mornaysaucen. Her kan I sagtens tilføje lidt revet ost på toppen, det vil kun gøre retten lækre.
  7. Kom fadet i ovnen ved 200 grader i 40-45 minutter.

Til min moussaka serverede jeg en frisk salat lavet på peberfrugt, tomater, agurk, rødløg samt lidt feta. Et godt stykke brød vil også fungerer rigtig godt til retten.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 45