Status efter 1 måned med personlig træning!

Æblekage med marcipan

Lækker æblekage med marcipan. Denne kage er virkelig lækker og selvom den er sund og uden hverken smør, hvedemel eller sukker, så smager den skønt og virker ret meget som en rigtig kage. På en måde er den lidt jule-agtig, tror specielt det er kanelen og kardemommen som gør det, men jeg synes også den er ret efterårs/vinter-agtig, så derfor får I opskriften nu. Men det er sagtens en kage som kan laves i december også.

OPSKRIFT 10-12 personer

Ingredienser

150g mel (mandelmel, kokosmel, quinoamel, rismel, boghvedemel osv.)

70g havregryn

2 spsk. Husk

50g kokosmel

1 spsk. sukrin gold

1 tsk. vanilje

1 tsk. tørgær

1 tsk. bagepulver

1 tsk. kardemomme

2 tsk. kanel

Lidt salt

3 æg

150g revet marcipan

3 spsk. Kokosolie

Lidt vand

 

Fremgangsmåde

  1. Æg, sukrin gold og vanilje piskes godt sammen. Kokosolien smeltes i mikroovnen og piskes i æggemassen.
  2. I en skål blandes havregryn, mel, bagepulver, salt, kanel, kardemomme, kokosmel, tørgær og husk sammen.
  3. Bland så de 2 skåles indhold sammen. Tilføj eventuelt lidt vand, hvis massen er for tør. Riv marcipanen og vend den i dejen.
  4. Kom dejen i en oliesmurt springform, skær æbler i både og kom dem ovenpå dejen, tryk dem en lille smule ned i dejen. Top kagen med lidt mandelflager, sukrin gold og kanel og bag kagen 35-40 minutter ved 180 grader.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Status efter 1 måned med personlig træning!