Madplan uge 50

Hjemmelavet sukkerfri marcipan

En hjemmelavet sukkerfri marcipan får I her opskriften på. De fleste af os laver konfekt når juledagene nærmer sig og der skal man jo bruge marcipan. For at undgå en masse sukker har jeg lavet en sukkerfri og lidt sundere udgave end den man køber af Anton Berg eller lignende. Selvom den er ?anderledes? end originalen, så smager den stadig skønt.

Som nogen af jer måske ved, så er jeg lidt af en sukkergris og jeg kan godt lide når søde ting er SØDE. Så hvis I ligesom mig godt kan lide at jeres marcipan skal være sød, så sørg for at smage den til med lidt flydende sødemiddel, så kan I få den præcis som I ønsker.

Man jo sagtens bruge marcipan året rundt så husk denne opskrift, da den kan bruges til mange andre ting end lige julekonfekt.

OPSKRIFT

Ingredienser

150g mandler eller mandelmel

2 spsk. sukrinmelis

1 tsk. mandelessens

1 æggehvide

Evt. lidt flydende sødemiddel

 

Fremgangsmåde

  1. Enten kan I vælge at bruge mandelmel eller I kan smutte nogle mandler og blende dem til mandelmel selv. Jeg valgte den sidste, da det er langt billigere.
  2. Så start med at smutte mandler ved at koge noget vand, kom mandlerne i vandet og lad dem ligge 2-3 minutter og smut dem efterfølgende.
  3. Kom de smuttet mandler i en blender og blend til mandelmel. Tilføj sukrinmelis, mandelessens og æggehvider og rør godt rundt indtil massen hænger sammen. Smag marcipanen til med lidt flydende sødemiddel til sidst.
  4. Kom marcipanen i en frysepose eller pak den godt ind og kom den på køl til I skal bruge den.

Så skulle I gerne have en lækker smagfuld sukkerfri marcipan, som I kan bruge til jul. Jeg kan afsløre at der inden jul kommer en opskrift på sukkerfri nougat, så I kan lave lækker og sundere konfekt til juledagene.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 50