Hjemmelavet sukkerfri marcipan

RAW kage ala havregrynskugler

Denne raw kage lavede jeg for et par måneder siden, da jeg skulle holde fødselsdag og selvom det ikke var meningen, så endte den med at smage som havregrynskugler. Lidt underligt, men herligt, for havregrynskugler smager jo helt fantastisk. Jeg ser det nu bare som et plus at kagen smager af havregrynskugler, som jo er fyldt med smør og sukker/flormelis, men at der ingen af disse ingredienser er kommet i kagen.

Eftersom kagen smager af havregrynskugler, som jo er noget man primært får til jul, eller det er det i hvert fald hos mig, så synes jeg at kagen er en perfekt julekage. Så hvis I ligesom jeg elsker havregrynskugler, så kan I sagtens give jer i kast med denne opskrift. Dog består den af 3 forskellige elementer (eller 3 lag), men den er raw og så længe I har en god blender så tager det ikke lang tid at lave den.

Kagen er både sukkerfri og glutenfri (i hvert fald hvis man vælger at bruge glutenfri havregryn).

OPSKRIFT

Ingredienser

Bund

120g havregryn

140g mandler

2 spsk. kokosolie

2 spsk. kakaopulver

1 spsk. sukrin gold

 

Fyld

100g valnødder

190g mandler

350g dadler

3 spsk. kakaopulver

Knivspids salt

1 tsk. vaniljepulver

 

Glasur

1 avocado

100g dadler

1 spsk. sukrin melis

3 spsk. kakaopulver

1 spsk. kokosolie

Lidt salt

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave bunden. Kom alle ingredienser til bunden i en blender og blend til en ensformet masse. Den må god være lidt grov. Tag en springform på 26 cm, kom bagepapir i bunden, pensl med lidt olie rundt i kanten, pres dejen i formen og stil den på frost indtil næste lag er lavet.
  2. Mens bunden står på frost laves fyldet eller det midterste lag af kagen. Valnødder, mandler, kakaopulver, salt og vaniljepulver kommes i blenderen og males til mel. Kom efterfølgende melet i en skål. Kom dadlerne i blenderen og blend til lind masse. Bland dadelmassen og melblandingen sammen. Kom blandingen ovenpå bunden og stil på køl imens glasuren laves.
  3. Kom alle ingredienser til glasuren i blenderen og blend det hele godt igennem. Denne masse må meget gerne være blød og lind. Stil massen på køl i 10 minutter og smør den derefter ud på kagen. Top evt. med hakket nødder og/eller chokolade.
  4. Stil kagen på køl til den skal spises. Den skal lige stå på køl i hvert fald en lille times tid 🙂 Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet sukkerfri marcipan