Mandelsmåkager

Klatkager

Klatkager er egentlig ret nyt for mig, jeg mindes ikke at det er noget, jeg fik serveret som barn. Jeg har da smagt det, bevares, men det kan vist tælles på 1 hånd de gange jeg har smagt klatkager. Alligevel har jeg valgt at afprøve en sundere version af disse kager, for synes de minder ret meget om mine sundere pandekager og det lyder faktisk ret lækkert så hvorfor ikke prøve.

Jeg kan læse mig frem til at klatkager er ret populært og det kan jeg faktisk godt forstå, for det smager jo skønt og er tilmed ret simpelt at lave. Det er bare en rest risengrød som blandes sammen med et par ingredienser, som jeg vil tro de fleste har derhjemme, på panden i små klatter og efter et par minutter er der dejlige luftige klatkager. For lige at gøre dem en tand grovere, så har jeg brugt grove grødris til risengrøden og I kan finde risene her.

De fungere ret godt som enten dessert eller som morgenmad dagen efter aftensmaden har stået på risengrød, hvis man alligevel har en sjat tilbage. Ellers kan man jo altid lave en stor portion risengrød, så man er sikker på der også er til klatkager. Jeg har også lavet klatkager af risengrød, som jeg havde frosset ned og det fungerer lige så godt.

OPSKRIFT 6-8 stk.

Ingredienser

Risengrød (en halv portion af denne opskrift)

20g Havregryn

2 spsk. mælk

1 æg

1 tsk. vaniljepulver

Lidt sødemiddel

 

Fremgangsmåde

  1. Klatkager laves jo primært af risengrød, så tag en halv portion af min opskrift på risengrød og kom i en skål.
  2. Adskille blomme og æggehvider fra hinanden og kom blommen i skålen med den kolde rest risengrød.
  3. Tilføj mælk, havregryn og lidt sødemiddel til skålen og bland det hele godt sammen.
  4. Til sidst piskes hviderne helt stive og vendes forsigtigt i blandingen.
  5. Steg klatkagerne i kokosolie ved middelvarme et par minutter på hver side.

Alt afhængigt af hvornår klatkagerne serveres, kan man spise lidt forskelligt til. Skal de spise som dessert, til eftermiddagskaffen eller lignende ville jeg servere dem med syltetøj. Skal de spises til morgenmad fungerer lidt skyr rigtig godt til.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mandelsmåkager