En hjernerystelse kan åbenbart have ret store konsekvenser!!

Mascarponecreme med kogte figner

Nu hvor det er lørdag skal der da næsten laves en lækker dessert til i aften. Jeg har her en opskrift, som er virkelig god og som tilmed er lidt juleagtig. Den minder en smule om risalamanden også alligevel ikke.

Denne ret er inspireret af en dessert, som jeg smagte for nogle måneder siden til et event jeg var til. Jeg synes det smagte helt fantastisk og mindede en del om jul, tror det må være kardemommen og kanelen som gjorde det. Nå men eftersom det var en virkelig lækker dessert, så skulle jeg selvfølgelig prøve at gøre kunsten efter. Dog har denne version fået et strøg af Camilla, da jeg selvfølgelig har prøvet at lave den lidt sundere og mere efter min smag.

Den originale opskrift er lavet på abrikoser og ikke figner og der er selvfølgelig også brug rigtig sukker, fløde osv. så det har jeg ændret i og i stedet erstattet det med lidt sundere alternativer. Derudover har jeg brugt figner i stedet for abrikoser, da jeg synes figner smager bedre, men I kan sagtes bruge abrikoser. Jeg har lavet opskriften lidt på gefühlen, da jeg ikke kan finde den originale opskrift, som vi ellers fik udleveret.

OPSKRIFT

Ingredienser

100g figner

2 dl vand

1 vaniljestang

2 spsk. sukrin gold (evt. kokossukker)

1 tsk. kanel

1/2 tsk. kardemomme

Lidt salt

150g mascarpone

1 dl cremefine 19%

80g mandler

1 spsk. sukrin melis

1 spsk. vaniljepulver

 

Fremgangsmåde

  1. Skær figner i mindre stykker og kom dem i en lille gryde sammen med kardemomme, kanel, vaniljestang, salt, sukrin gold og vand.
  2. Lad massen koge ind i omkring 15 minutter, eller til vandet er fordampet, og lad efterfølgende massen køle lidt af. Man kan sagtens spise den varm eller lun, men jeg synes den smager bedst når den er stuetempereret eller kold.
  3. En lille kasserolle med vand sætte over. Når vandet koger tages kasserollen af og mandler kommes i vandet. Efter 2-3 minutter hældes vandet fra og mandlerne smuttes og hakkes groft.
  4. Mascarpone kommes i en skål og piskes sammen med cremefine, sukrin melis og vaniljepulver.
  5. De grofthakket mandler vendes i marcarponecremen og smages til.
  6. Server en store skefuld af cremen og top den med lidt af den kogte fignemasse.

Det er en virkelig lækker opskrift og den er ret hurtig at lave. Den fungerer godt som desset, specielt her i december da den smager af jul. Derudover tror jeg også sagtens den kan fungere som risalamande, hvis man lever efter LCHF principperne, tror jeg, det er virkelig ikke noget jeg har forstand på 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En hjernerystelse kan åbenbart have ret store konsekvenser!!