Mascarponecreme med kogte figner

Vintersalat med grønkål og bagt græskar

Jeg elsker en god salat og selv til jul, synes jeg en frisk salat passer godt til. Julemad er jo generelt en lille smule fed, det smager fantastisk, men mange friske elementer hører sig ikke rigtig til den traditionelle julemad. Derfor synes jeg det er ret lækkert med lidt friske grøntsager til. Denne salat er en vintersalat og jeg synes den passer godt til julemaden, da den er frisk og jeg har gjort brug af årstidens grøntsager. Udover grønkål består salaten blandt andet af bagt græskar, saltet græskarkerner og en lækker frisk dressing.

Jeg lavede salaten til mortensaften og den passede ret godt til. Derfor tænker jeg, at den også vil være en rigtig god julesalat. Elementer af salaten kan sagtens laves i forvejen, så I bare skal samle salaten lige inden den skal serveres.

OPSKRIFT

Ingredienser

Grønkål

Halvt granatæble

30g græskarkerner

60g tørret figner

ca. 200g græskar

1 tsk. dijonsennep

2 spsk. god olie

1 tsk. hvidvinseddike

 

Fremgangsmåde

  1. Skær græskar i mindre tern, hæld lidt olie og salt over og bag i ovnen i 15-20 minutter ved 200 grader.
  2. I en lille kasserolle hældes 3 dl vand og 2 spsk. salt. Lad det hurtigt koge op, tag kasserollen af varmen, kom græskarkernerne i vandet og dæk kasserollen til. Efter 15 minutter drænes kernerne fra vandet, kernerne kommes på en bageplade og bages i ovnen i 10-15 minutter ved 180 grader.
  3. Fjern stokken fra grønkålen, snit bladene fint og kom det på et fad.
  4. Lav en dressing bestående af dijonsennep, god olie, hvidvinseddike og smag til med salt.
  5. Når græskarstykkerne samt græskarkerne er færdige kommes de på fadet til grønkålen.
  6. Slå granatæblekernerne ud af hylstret, skær figner i passende størrelser og kom begge ting på fadet.
  7. Til sidst hældes dressingen over salaten og den serveres.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mascarponecreme med kogte figner