Mascarponecreme med kogte figner

Vintersalat med grønkål, tørret figner og bagt græskar

Jeg elsker en god salat, og selv til jul synes jeg en frisk salat passer godt til. Julemad er jo generelt en lille smule fed, det smager fantastisk, men mange friske elementer hører sig ikke rigtig til den traditionelle julemad. Derfor synes jeg det er ret lækkert med lidt friske grøntsager til. Dog vil jeg lige pointere at salaten passer godt til de fleste vinterretter generelt.

JULESALAT MED GRØNKÅL OG GRÆSKAR

Denne salat er en vintersalat og jeg synes den passer godt til julemaden, da den er frisk og jeg har gjort brug af årstidens grøntsager. Udover grønkål består salaten blandt andet af bagt græskar, saltet græskarkerner og en lækker frisk dressing.

Jeg lavede salaten til mortensaften og den passede ret godt til. Derfor tænker jeg, at den også vil være en rigtig god julesalat. Elementer af salaten kan sagtens laves i forvejen, så I bare skal samle salaten lige inden den skal serveres.

OPSKRIFT

Ingredienser

3 håndfulde grønkål

1 håndfuld fintsnittet rødkål

40-50g granatæble

30g saltet græskarkerner

60g tørret figner

Evt. en lille smule feta

ca. 200g græskar

1 tsk. dijonsennep

2 spsk. god olie

1 tsk. hvidvinseddike

 

Fremgangsmåde

  1. Skær græskar i mindre tern, hæld lidt olie og salt over og bag dem i ovnen i 15-20 minutter ved 200 grader.
  2. Fjern stokken fra grønkålen, snit bladene fint og kom det på et fad sammen med fintsnittet frisk rødkål.
  3. Lav en dressing bestående af dijonsennep, olie, hvidvinseddike og smag til med salt. Hæld det over kålen og lad det stå mens resten bliver færdig.
  4. Skær figner i mindre stykker og vend dem i kålen sammen med de bagte græskarstykker og granatæble.
  5. Top salaten med saltet græskarkerner og lidt feta.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mascarponecreme med kogte figner