Små pebernøddeboller

Julesalat med rødkål og andre lækkerier!

Rødkålssalat er vist efterhånden blevet lidt af en klassisk salat, som mange serverer juleaften eller til julefrokosterne. Den er dejlig frisk og passer rigtig godt til julebordet, da både rødkål, æbler og appelsiner er ret juleagtige råvarer. Det er virkelig en af mine yndlingssalater specielt i denne måned, den passer bare utrolig godt til årstiden og specielt til den lidt fede julemad – Den er et dejlig frisk element. Jeg laver den i hvert fald den 24.

Det er en virkelig hurtig salat at bikse sammen og man kan i forvejen skære rødkålen, æblet og clementiner ud samt have lavet dressingen klar. Så skal det hele bare samles lige inden servering – nemmere bliver det næsten ikke.

OPSKRIFT

Ingredienser

Et halvt rødkålshoved

1 stort æble

3 clementiner eller 1 appelsin

1 håndfuld knuste valnødder

1 håndfuld frisk persille

 

Dressing

1/2 dl appelsinsaft

1 tsk. honning

1 tsk. balsamico

1 spsk. rapsolie

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at snitte rødkålen og kom den på et fad eller i en skål.
  2. Skær æblet i fine tynde både og halver dem efterfølgende. Altså man kan sagtens skære dem i tern, jeg synes bare både er pænt.
  3. Skær clementiner eller appelsinen i halve både, knus valnødderne og hiv persillen af stilene.
  4. I en lille skål blandes appelsinsaft, rapsolie, balsamico samt honning sammen. I kan sagtens bruge sødemiddel i stedet for honning.
  5. Kom æbleskiverne, clementiner, persille samt de knuste valnødder på fadet til rødkålen og hæld dressingen over. Sørg for at røre godt rundt i salaten så dressingen kommer godt omkring.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små pebernøddeboller