Ideer til Nytårsmenuen

Koldhævede boller med kerner og ølandshvedemel

Disse boller bagte jeg nogle dage inden jul, så jeg havde lidt lækkert hjemmebag i fryseren til morgenmaden i julen. De er ret nemme at bikse sammen, røremaskinen gør det meste af arbejdet, og om morgenen har man nogle yderst lækre sprøde boller. De kan sagtens fryses ned og kan spises når de er tøet op, man kan også sagtens lune dem 6-7 minutter i ovnen, inden man spiser dem.

Bollerne er lavet med en god sjat ølandshvedemel. Jeg brugte ølandshvedemel både med og uden fuldkorn og jeg synes de blev rigtig gode. Ønsker I dem mindre grove, så kan I sagtens nøjes med almindelig ølandshvedemel.

OPSKRIFT 16-18 stk.

Ingredienser

20g gær

9dl koldt vand

1 spsk. honning

1,5 tsk. salt

150g kerner (jeg brugte en blanding af solsikkekerner, sesamfrø og hørfrø)

150g fuldkornshvedemel

150g fuldkorns ølandshvedemel

150g ølandshvedemel

400-450g hvedemel

 

Fremgangsmåde

  1. Gæren opløses i det kolde vand.
  2. Tilføj salt og honning og rør godt rundt og tilføj derefter kernerne.
  3. Fuldkornshvedemel og de 2 slags ølandshvedemel kommes i skålen og dejen køres på køkkenmaskinen.
  4. Tilsæt hvedemel lidt af gangen. Når alt melet er tilsat køres dejen i 7-9 minutter ved middelhastighed og derefter 7-9 minutter ved høj hastighed.
  5. Kom dejen i en oliesmurt skål, dæk den til og kom skålen på køl natten over.
  6. Næste morgen tages skålen ud af køleskabet og stilles på køkkenbordet et par timer. (Dette er ikke nødvendigt, hvis I ikke har tid. Så bare lad skålen stå så længe I har tid).
  7. Tænd ovnen på 270 grader og lade den være tændt i 20-25 minutter. Kom bagepladerne i ovnen så de også bliver varme.
  8. Kom dejen ud på en bord med mel og del den i 16-18 stykker. Form meget forsigtig, vend bollerne i melet og fordel dem på 2 stykker bagepapir.
  9. Kom bagepapir på de varme bageplader og kom dem i ovnen. Lad bollerne bage ved 250 grader i 8 minutter og ved 220 grader de sidste 10 minutter.
  10. Lad bollerne køle af på en rist.

Når bollerne er kølet af små 10 minutter, kan I godt gå i gang med at spise dem. De smager skønt med et lille lag smør og et godt stykke ost, men altså nutella fungerer også ret godt til 🙂 Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ideer til Nytårsmenuen