Koldhævede boller med kerner og ølandshvedemel

1. januar betyder TØMMERMÆNDSMAD!

Det er jo næsten obligatorisk at man den 1. januar skal spise junk. Mange af os har nok en lille smule tømmermænd og har ikke den store lyst til at stå i køkkenet og kokkerer de vilde retter. Men selvom man skal spise junkfood, så kan man jo godt prøve at gøre dem lidt sundere, hvis man altså har lyst. Derfor har jeg i dette indlæg samlet nogen af mine opskrifter på junkfood, eller tømmermændsmad som det også kan kaldes, som lige er en tand sundere end den man henter hos pizzamanden eller på McDonalds. En god ide kunne være at man gøre sin tømmermændsmad klar i dag eller i morgen, også skal den bare lige varmes når man vågner 1. januar.

 

PIZZA

Jeg har flere forskellige opskrifter på pizza, det er godt nok mest bundene som er forskellige, da jeg ofte vælger den samme topping til mine pizzaer, men det kan I jo ændre, som I lyster. Her kan I finde opskriften på en pizzabund lavet på blandt andet hytteost, en på søde kartofler, en på både sød kartoffel og blomkål og en bund på blomkål. Nå ja så kan man jo også vælge den helt sunde version, som består at fine tynde skiver squash – opskriften er her. Selvfølgelig har jeg også et par opskrifter, som er lavet på en rigtig bund, dog har jeg tilføjet lidt fuldkornsmel til disse opskrifter. Den ene kan I finde her og den anden her. Derudover har jeg også en opskrift på pizzatærte liggende.

http://camilladrabo.bloggerspoint.dk/wp-content/uploads/sites/3570/2017/07/ECB6E1DB-6C7C-4328-87A2-26AD81B52A8A.jpghttp://camilladrabo.bloggerspoint.dk/wp-content/uploads/sites/3570/2017/07/9B39DCB8-4B11-4E4D-B0B3-A752002B2240.jpg

BURGER

En god hjemmelavet burger er nu heller ikke helt ved siden af, for det smager jo sindssygt godt. Her er opskriften på en kyllingeburger med hjemmelavet glutenfri burgerboller og en lignende opskrift her, hvor bøffen består af hakket oksekød. Jeg er lidt i tvivl om denne burger er passende som tømmermændsmad, men nu kommer den alligevel med. Her er en opskrift på en lækker flæskestegssandwich med en lækker luftig og grov burgerbolle. Jeg har også en opskrift på en lækker grov burgerbolle med revet gulerod.

http://camilladrabo.bloggerspoint.dk/wp-content/uploads/sites/3570/2016/11/IMG_5219.jpghttp://camilladrabo.bloggerspoint.dk/wp-content/uploads/sites/3570/2016/10/IMG_5166.jpg

HOTDOG

En anden ide til tømmermændsmad er en lækker hotdog. Mange af elementerne kan laves i forvejen også skal brød og pølse bare lige varmes/steges inden servering. Dejlig nemt og lækkert og opskriften ligger her.

http://camilladrabo.bloggerspoint.dk/wp-content/uploads/sites/3570/2017/03/397E3B92-9709-41EE-9FB7-6A7F949DDE9C.jpg

WRAPS

En lækker fyldig wrap med alverdens lækkerier er også virkelig lækkert. Der ligger eksempelvis en opskrift på æggewrap med grøntsager og kylling, en wraps lavet på spinat og fyldt med både stegte og rå grøntsager, en opskrift hvor wrappen er lavet på hytteost, endnu en spinatwrap men med pulled pork samt en opskrift hvor wrappen består af kål og er fyldt med oksekød, grillet ost og grøntsager.

http://camilladrabo.bloggerspoint.dk/wp-content/uploads/sites/3570/2016/10/IMG_4184.jpg

NUGGETS OG POMMES

En typiske fastfood ret som jeg tror specialt mange børn elsker er nuggets og pommes. Men hvorfor ikke lave dem selv, det er faktisk ikke så besværligt og så smager det meget bedre. Pommes kan I sagtens skære ud dagen i forvejen og komme i vand og nuggets kan ligeledes paneres dagen i forvejen og kommes på køl. Så skal begge ting bare i ovnen eller på panden inden servering. Opskriften ligger lige her. Derudover har jeg en opskrift på kylling paneret i panko.

http://camilladrabo.bloggerspoint.dk/wp-content/uploads/sites/3570/2017/07/C979598B-12C8-419F-91E0-ADED7B71608A.jpg

BIG MAC SALAT

Ja titlen giver jo nærmest sig selv. Denne salat er virkelig lækker og smager utrolig meget som en rigtig big mac, men kalorieindholdet er reduceret væsentligt. Opskriften er her.

http://camilladrabo.bloggerspoint.dk/wp-content/uploads/sites/3570/2017/09/09152F1B-BA1F-4247-8A36-5857C1A167A2.jpg

TOAST

En toast er virkelig en af de nemmeste former for fastfood. 2 stykker brød klappes sammen med lidt ost og skinke, ind i toastmaskinen og nogle minutter senere er der lækker frokost. Jeg har en opskrift her, hvor brødet er lavet på blomkål og det er virkelig lækkert. Derudover kan I her finde en opskrift på grøntsagstoast.

http://camilladrabo.bloggerspoint.dk/wp-content/uploads/sites/3570/2017/08/DAE0E227-4722-4786-92B3-4F94EC1168BD.jpg

PASTARETTER

Den sidste opskrift bliver en lækker fyldig portion spaghetti carbonara lavet på bønnespaghetti, kalkun bacon, en knap så fed fløde og retten er utrolig lækker. Derudover har jeg en opskrift på bagt pasta med kylling, cremet pastaret med kylling, tomater og spinat, spaghetti med kødboller samt en slags one pot pastaret med hakket kylling og grøntsager.

http://camilladrabo.bloggerspoint.dk/wp-content/uploads/sites/3570/2017/07/0E06C081-1372-4D07-A315-D610489CFA92.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koldhævede boller med kerner og ølandshvedemel