Spinatvafler med laks, avocado og hytteost

Foccaciabrød med ølandshvedemel

Et lækkert sprødt foccacia brød passer til ret mange ting og det er næsten altid en sikker vinder at servere. Hvem kan ikke lige et godt stykke brød, det er da bare lækkert. Dette brød har jeg lavet med en god portion ølandsmel, hvilket er med til at gøre det ret lækkert.

Foccacia brød kan man toppe med lige hvad man ønsker. Jeg kan personligt godt lidt at holde det simpelt bare med lidt god olie og salt. Men man kan sagtens toppe med med friske krydderurter som timian og rosmarin, feta, cherrytomater eller hvad man ellers kunne foretrække.

OPSKRIFT 2 stk.

Ingredienser

50g gær

11 dl vand

200g ølandshvedemel

200g fuldkorns ølandshvedemel

200g grahamsmel

200g manitoba mel

450g hvedemel

1 spsk. honning

1,5 tsk salt

 

Fremgangsmåde

  1. I en skål røres gæren ud i vandet og efterfølgende tilsæt salt og honning.
  2. Start med at tilføje grahamsmel og fuldkorns hvedemel og ælt dejen. Derefter tilføjes manitoba mel og hvedemel lidt efter lidt. Lad dejen køre på køkkenmaskinen i 15 minutters tid.
  3. Lad dejen hæve en time på køkkenbordet.
  4. Kom dejen i 2 forme beklædt med bagepapir og lad det hæve 30 minutter.
  5. Prik nogle dybe huller med fingrene i dejen, hæld lidt god olie og saltflager over brødet og bag det ved 225 grader i ca. 25 minutter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spinatvafler med laks, avocado og hytteost