Madplan uge 4

Lun spinatsalat med blomkål, bønner og pinjekerner

Hvis man ønsker lidt tilbehør til aftensmaden, som består af ret meget jern, ja og som samtidig er ret sundt (bare kig på skipper skræk), så skal I prøve denne salat. Den består nemlig af ret store mængder spinat og det er jo altid godt, det siger min læge i hvert fald. Blandet sammen med nogle andre grøntsager, lidt kerner og en smagfuld dressing og I har en lækker salat.

Salaten kan serveres til mange forskellige ting. Jeg serverede den til en glaseret skinke, en ærtemos som I kan finde opskriften på her, samt en grøntsags rösti og den opskrift er her. Salaten er dejlig nem at lave og tager ikke meget mere end 10 minutter at bikse sammen på en pande.

OPSKRIFT

Ingredienser

200g blomkål

80g sojabønner

4 håndfulde frisk spinat

40g ristet pinjekerner

2 spsk. koldpresset olie

1 tsk. sennep

1 tsk. hvidvinseddike

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at riste pinjekernerne på en pande et par minutter. Tag dem af panden og kom dem i en skål.
  2. Skær blomkål i tynde skiver og steg dem på en pande i lidt olie og drys med salt. Efter 5 minutter kommes 2 håndfulde spinat på panden og efter ca. 30 sekunder tages panden af varmen og de sidste 2 håndfulde spinat vendes i salaten.
  3. Kom det hele på et fad og drys med de ristet pinjekerner samt sojabønner.
  4. Bland koldpresset olie, hvidvinseddike, sennep og lidt salt sammen og hæld det over salaten.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 4