Glaseret skinke med rösti, spinatsalat og ærtemos

Helt almindelige grove pandekager uden sukker

Pandekager er altså bare en lækker spise. Jeg tror ikke, jeg kender nogen mennesker som ikke bryder sig om pandekager, jeg elsker det i hvert fald. Både de sunde som er lavet på æg, banan og havregryn, men også de typiske amerikanske pandekager ja også de traditionelle tynde pandekager som jeg er ‘vokset op med’. Det er bare de bedste slags pandekager og hvis man lige fylder dem med lidt marmelade, ja så bliver det ikke meget bedre.

Nu hvor jeg har en del forskellige opskrifter på bloggen med alverdens pandekager, I kan bare søge på pandekager så kommer de første 10 opskrifter op, så skulle jeg også prøve at lave en lidt sundere version af de typiske pandekager. Disse pandekager er sukkerfri, stegt i kokosolie og derudover har jeg også tilføjet lidt fuldkornsmel.

Én ting jeg altid tænker på når jeg spiser pandekager, altså de tynde typiske danske pandekager, det er min mormor. Hun var ikke den typiske mormor, som brugte halvdelen af sit liv i et køkken, faktisk kunne hun ikke rigtig lide at lave mad, det fik hun andre til, men en ting som hun var godt til var at lave pandekager. Ingen kan lave pandekager som min mormor, ingen! Godt nok var det de der pulverpandekager, som bare skulle blandes op med vand og som jo i princippet er meget kedelige, men når momse lavede dem, så blev det de bedste pandekager overhovedet.

OPSKRIFT 10 stk.

Ingredienser

4 æg

5 dl mælk

1 spsk. vaniljepulver eller 1 vaniljestang

1 spsk. multisød

12 dråber flydende sødemiddel

50g fuldkornsmel

180g hvedemel

Et knivspids salt

Evt. 1/2 tsk. kardemomme

 

Fremgangsmåde

  1. Æg og mælk piskes godt sammen.
  2. Tilsæt salt, sødemiddel, vaniljepulver, sukrin gold, kardemomme samt mel. Det hele piskes godt igennem.
  3. Stil dejen på køl 20 minutter. Når I tager den ud, kan I lige justere hvor tynde eller tykke i ønsker pandekagerne. I kan altid tilføje lidt ekstra mel hvis dejen er for tynd eller mælk hvis den er for tyk. Det er lidt en vurderingssag.
  4. Steg pandekagerne i lidt kokosolie til de er blevet gyldne på begge sider.

Man kan spise alverdens ting til pandekager som is, chokolade, frugt, sirup, skyr og meget mere. Men når det kommer til lige præcis disse pandekager, så foretrækker jeg dem med et lille lag jordbærmarmelade.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glaseret skinke med rösti, spinatsalat og ærtemos