Kyllingefilet med tomat, mozzarella og serrano og couscoussalat

Fastelavn er mit navn boller vil jeg have…. – FASTELAVNSBOLLER

Nu er der efterhånden kun et par dage til fastelavn og det betyder masser af FASTELAVNSBOLLER, hvad skal man ellers bruge dagene til. Derfor har jeg her samlet mine opskrifter på sundere fastelavnsboller. Jeg er total med på at bruge enhver anledning til at spise noget specifikt, specielt hvis det specifikke er noget med kager og søde sager – I’m all in. MEN… det gør jo ikke noget at gøre disse lækkerier lidt sundere, bare en gang imellem.

Her på bloggen har jeg 3 forskellige opskrifter på sundere fastelavnsboller. 2 af opskrifterne er dem man kalder for gammeldags fastelavnsboller, I ved dem som ligner almindelige teboller også har man lige fyldt dem med creme eller andre lækkerier. Den ene af disse opskrifter er så bare glutenfri. Den tredje opskrift på fastelavnsboller er en vandbakkelse med fedtreduceret flødeskum. Derudover er alle opskrifterne sukkerfri og man kan sagtens gøre dem laktosefri, hvis man ønsker det.

3 slags fastelavnsboller

1. Den første slags er de helt almindelige gammeldags fastelavnsboller, som alt i alt består af en form for tebolle fyldt med lækkerier. Jeg har her lavet en dej som er sukkerfri og tilmed lidt grov og de er ret lækre. Jeg har fyldt dem med vaniljecreme og remonce, men det er kun fantasien som sætter grænser, så I kan også bruge lidt syltetøj, mørk chokolade eller hvad I foretrækker. Opskriften kan I finde lige her.

2. Den næste opskrift er vandbakkelser fyldt med henholdsvis syltetøj, vaniljecreme og vaniljeflødeskum og de andre er fyldt med vaniljecreme og hindbærskum. Disse fastelavnsboller er utrolig lækre og smager skønt. Selvom de ikke ligefrem er sunde, da der jo er flødeskum i dem, så er der trods alt 50% mindre fedt i creme fine end i almindelig piskefløde. Det skal lige siges at man ikke går på kompromis med smagen, synes jeg. Opskriften er her.

3. Den sidste opskrift minder en del om den første, men denne opskrift er som sagt bare glutenfri, hvilket jeg ved en del af jer sætter pris på. For selvom man ikke kan tåle gluten, så vil man jo gerne være med og spise det samme som alle andre, så der er altså også fastelavnsboller her til jer 🙂 Opskriften kan I finde her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kyllingefilet med tomat, mozzarella og serrano og couscoussalat