15 ting I (måske) ikke ved om mig - Del 2

Grove rosinboller uden sukker

Det er egentlig ikke fordi jeg er specielt glad for rosinboller, men jeg har længe haft lyst til at prøve at lave grove rosinboller uden sukker, så da jeg for et par uger siden skulle passe mit gudbarn, var det en åbenlyst lejlighed til at få afprøvet opskriften. Både mit gudbarn og hans mor var ret vilde med dem, min kusine sagde det var de bedste rosinboller hun længe havde fået, og hun syntes absolut ikke det gjorde noget at de var både sukkerfri og grove.

Så hvis I er til rosinboller eller hvis jeres børn er, så kan jeg/vi kun anbefale denne opskrift. Nu er det jo også vinterferie så det er en god anledning til at hygge lidt ekstra.

OPSKRIFT 14 stk.

Ingredienser

4 dl lunken vand

2 spsk. creme fraise 5%

200g rugmel

250g sigtemel

230g hvedemel

25g gær

40g olie

2 æg

1 tsk. salt

1 spsk. flydende sødemiddel

2 spsk. stødt kardemomme

150g rosiner

 

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær i det lunkne vand og tilføj creme fraise, æg, flydende sødemiddel, kardemomme, salt og olie og rør det godt sammen.
  2. Tilføj rugmel og sigtemel og kør dejen på en køkkenmaskine. Hvedemel tilføjes lidt ad gangen og til sidst tilføjes rosiner og dejen køres på køkkenmaskinen 10 minutters tid.
  3. Lad dejen hæve 2 timer under et viskestykke på køkkenbordet.
  4. Del dejen i 14 lige store stykker, form bollerne og lad dem igen hæve på en bageplade beklædt med bagepapir i 1-2 time (hvor lang tid I lige har).
  5. Pensl bollerne med et sammenpisket æg eller lidt mælk og bag dem ved 200 grader varmluft i 12-13 minutter. Lad dem køle lidt af på en rist og spis.

2 kommentarer

  • Nete

    Kan man evt. erstatte sødemiddel med en spsk sukker eller andet?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

15 ting I (måske) ikke ved om mig - Del 2